APA DE MARE IN COSMETICA

1

Apa de mare contine sodiu, magneziu, potasiu, calciu, strontiu, sub forma de cloruri, bromuri, sulfati, bicarbonati, precum si numeroase alte elemente in cantitati foarte mici (oligoelemente). S-a dovedit ca in apa de mare se afla substante minerale care sunt necesare organismului pentru mentinerea functiilor vitale si ca exista o identitate intre apa de mare si mediul intern al organismului. Proportia acestor substante minerale din apa marii este aproape ideala, foarte apropiata de aceea a substantelor minerale din serul uman. S-a trecut deci si la folosirea apei de mare la prepararea produselor cosmetice.

Cremele de tipul emulsiilor ulei in apa, cu adaos de apa de mare, au inceput sa fie folosite in cosmetologie si in dermatologie la tratamentul pielii deshidratate (sarace in apa), al anumitor eczeme uscate si al altor dermatoze.

Efectul acestor creme cu apa de mare este acela de imbunatatire a tonusului si a elasticitatii pielii, de marire a rezistentei pielii fata de aparitia ridurilor si de restabilire si reglare a presiunii osmotice si a schimbului ionic intre apa intercelulara si cea extracelulara. Au aparut astfel produse, solutii de apa de mare in apa minerala, care contin toate elementele minerale ale serului sanguin si care sunt folosite pentru a prepara “crema cu plasma marina” (“Marine Plasma Cream”).

Apa de mare ar ajuta la mentinerea vitalitatii celulelor si la recapatarea unei parti din vitalitatea pierduta de straturile profunde ale dermei si ale musculaturii. Apa de mare pentru produse cosmetice trebuie recoltata in largul marii, departe de impuritatile apei tarmului si de caile maritime, pentru a asigura puritatea ei.

produse cosmetice din apa de mare

Concentratia apei de mare poate varia in diferitele mari (in Marea Neagra salinitatea este in medie de 20-22%) de aceea se efectueaza diluarea pana la 8% concentratia serului izotonic, care este concentratia mediului intern al organismului si a sebumului uman. Au fost elaborate procedee bazate pe centrifugarea apei de mare si care permit obtinerea apei de mare hipotonice sau hipertonice necesara pentru produsele cosmetice marine. Apa de mare poate fi folosita in pulverizatii la tratamentul pielii care prezinta roseli trecatoare sau permanente. Actiunea de “albire” a apei s-ar datora prezentei in apa de mare a unor substante avand o actiune ischemizanta (de atenuare a circulatiei sanguine) analoga aceleia a adrenalinei.

Compresele calde cu apa de mare, urmate de pulverizari reci, ar constitui un tratament auxiliar in “ovalizarea fetei” (la combaterea fetei umflate si mai ales a barbiei umflate).

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Efectele apei de mare asupra pielii - MaBella.ro

Leave A Reply