Aparate pentru ingrijirea fetei

0

Aparatul de aspiratie tip Sebaspir este folosit pentru curatirea tenului si pentru masaj; el contribuie la o mai buna nutritie a pielii, activand circulatia sanguina si limfatica, la acest nivel. De asemenea, indeparteaza reziduurile de la nivelul pielii si surplusul de sebum, prin golirea foliculilor pilosebacei. Folosirea aparatului este indicata in ingrijirea tenului gras, a atenuarii ridurilor si a extragerii comedoanelor. Nu se recomanda persoanelor cu tenul congestionat, caci le accentueaza congestia.

Aparate pentru ingrijirea fetei – Galvanodermul se foloseste pentru dezincrustari. Dezincrustarea electrica este indicata pentru tratamentul tenului gras, cu porii dilatati, cu acnee si comedoane. Aparatul foloseste curentul continuu galvanic, avand ca principiu producerea curentului electric ca urmare a unei reactii chimice. Procedeul consta in deplasarea pe suprafata pielii a unui tampon, burete sau pasle, imbibate cu colutie de carbonat de sodiu. Tamponul respectiv este legat la unul din polii aparatului (negativ). Solutia de carbonat de sodiu sub actiunea curentului galvanic se disociaza; la nivelul regiunii seboreice se formeaza hidroxidul de sodiu care saponifica sebumul din piele si-l transforma intr-o forma solubila in apa, usor de indepartat. Dupa terminarea dezincrustarii electrice, obrazul se pulverizeaza cu o infuzie calmanta, apoi se aplica crema.

Sedintele de dezincrustare nu vor fi mai dese de o luna, deoarece prin operatia respectiva se produce o excitare a glandelor sebacee, ceea ce poate accentua secretia de sebum. Ca urmare a operatiunii de dezincrustare electrica are loc si o marire a nutritiei pielii in regiunea respectiva, datorita faptului ca prin aplicarea electrozilor, capilarele pielii sunt stimulate si se produce o hiperemie. De asemenea, sunt diminuate edemele datorita curentului galvanic, astfel ca forta de regenerare a pielii se mareste si in tesuturile ei mai profunde.

Aparate pentru ingrijirea fetei – Estetodinul serveste pentru imbunatatirea tonusului muscular si marirea elasticitatii pielii. Cu ajutorul lui se realizeaza contractii musculare ritmate, producandu-se o gimnastica a muschilor. Aparatul poate fi folosit si pentru ionizari sau dezincrustatii, avand anexat un “dezincrustator”. Folosind estetodinul, aplicand mentoniera in regiunea barbiei, se combate barbia dubla.

Aparate pentru ingrijirea fetei – Cu aparatul de masaj Frimadyne prevazut cu perie rotativa se realizeaza: tonifierea pielii si rehidratarea ei, imbunatatirea hranirii pielii, activand circulatia sanguina, inmuierea stratului cornos al pielii, ceea ce permite patrunderea mai usoara a diferitelor produse. Aparatul realizeaza masajul prin rotirea pe piele a unei perii, inmuiate in diferite solutii.

Aparate pentru ingrijirea fetei – Vaporelul este folosit pentru pulverizarea pe piele (cu presiune) a unui jet difuz sau filiform cu diferite solutii, care se transforma in particule foarte fine si patrund in piele.

Pulverizarea este operatia folosita des in cabinetele cosmetice, avand ca scop: – aplicarea lotiunilor antiseptice de curatire; – pregatirea pielii pentru masaj; – aplicarea unui produs tonic sau astringent; – patrunderea in piele a unor substante active din solutiile apoase sau uleioase, atunci cand dorim sa facem o baie cu ulei vitaminizat sau daca vrem sa facem o masca pulverizand lichidul si apoi pudra; – stimularea functiilor pielii, actionand asupra terminatiilor ei nervoase.

Aparate pentru ingrijirea fetei – Vapoforul (Vaporizatorul) este folosit pentru deschiderea porilor. Este un aparat care produce vapori de apa, activand circulatia sanguina la nivelul fetei. Tot pentru rehidratarea pielii si tonificarea ei, se foloseste un aparat cu dioxid de carbon – Atomizorul tip Carbotom – care functioneaza pe principiile recipientului de apa gazoasa. Acidul carbonic care se formeaza reacidifica pielea. Lichidul proiectat sub presiune si dispersat fin permite rehidratarea pielii.

aparate-pentru-ingrijirea-fetei-combina

Datorita presiunii mai mari decat prin alte pulverizari, se realizeaza o tonifiere a pielii. Pentru prevenirea si combaterea acneei si inlaturarea unor imperfectiuni ale pielii datorate acneei, in cabinetele cosmetice se folosesc radiatiile ultraviolete obtinute cu ajutorul lampii de ultraviolete. Sunt folosite lampi cu bec de cuart si vapofori de mercur sau gaze rarefiate. De asemenea, se folosesc lampi solare mixte, care dau o asociere de radiatii apropiate de cea a soarelui. Razele ultraviolete patrund in profunzimea pielii, care este un ecran pentru radiatiile ultraviolete si transforma energia acestora in energie chimica (reactii de protectie), fiind stimulate atat irigarea sanguina a pielii, cat si bronzarea ei etc.

Aparate pentru ingrijirea fetei – Electrodermul este un aparat cu efect bactericid de inchidere a porilor; se foloseste si dupa epilat.

Share.

Leave A Reply