Care sunt beneficiile produselor cosmetice organice si de ce sa le alegeti pentru ingrijirea pielii

0

Alegerea de a reveni la elementele de baza, optarea pentru produse naturale si organice are diferite avantaje pentru bunastarea corpului si pentru echilibrul Planetei. Cosmeticele realizate cu produse naturale, de fapt, confera stralucire si vitalitate pielii si sunt capabile sa hraneasca in profunzime chiar si cele mai profunde straturi ale epidermei, redand echilibrul si vitalitatea. Dar care sunt diferentele in comparatie cu produsele ce contin substante chimice si ce efect au asupra pielii?

Toate avantajele produselor naturale: de la natura la om

A folosi creme, detergenti, uleiuri si lotiuni naturale inseamna sa faceti un gest de dragoste concreta pentru mediu, pentru viitorul Pamantului si mai ales pentru corp. Acest tip de produse cosmetice contine, de fapt, substante antioxidante si complexe de vitamine fara aditivi de tip chimic. Produsele naturale nu contin conservanti, parabeni, siliconi si diverse substante sintetice. Hranesc pielea intr-un mod bland, respecta mediul si ecosistemul. Atunci cand produsele cosmetice contin petrolat, parabeni si substante chimice, pielea tinde sa capete un efect matasos care este doar de moment si aparent si, prin urmare, nu real. Acest tip de creme, de fapt, nu poate sustine procesele fiziologice si naturale ale pielii sau patrunde adanc in tesuturile epiteliale, cu consecinta ca substantele benefice raman la suprafata si sunt incapabile sa-si completeze functia.

Produsele naturale, pe de alta parte, inclusiv machiajul organic, cum ar fi fondul de ten, fardul de obraz, fardul de pleoape sau rujul, isi indeplinesc functia estetica si in acelasi timp hranesc si hidrateaza, aducand vitalitate si stralucire fetei.

Potentialul real pus la dispozitie de Mama Natura este imens. Putem avea asadar produse pentru protectia fetei si a corpului, sampoane specifice pentru par, uleiuri pentru a revigora parul, detergenti de curatare si purificare si o gama larga de creme pentru a satisface cele mai variate nevoi ale pielii fetei.

Toate ingredientele produselor naturale sunt pline de vitamine. Produsele naturale au mai multe avantaje si printre acestea exista, fara indoiala, protectia planetei, abolirea pesticidelor si respectarea ciclurilor de productie si a biodiversitatii, atat de amenintate in secolul trecut. Dar nu numai atat! Produsele cosmetice organice inseamna si recurgerea la elementele primare ale pamantului in beneficiul organismului: asta inseamna ca pentru a produce produse naturale, extracte de vitamine din fructe, proteine ale unor alimente, grasimi provenite din plante sau saruri marine pentru scrubs nu sunt folosite metode daunatoare pentru mediu.

Asadar, produsele bio respecta tot ce inseamna natura, de la firul de iarba si pana la organismul complex al omului. Veti vedea ca, odata folosite aceste minunate produse naturale, veti obtine rezultate spectaculoase. Desigur, trebuie sa stiti ca, in cazul produselor naturale, rezultatele nu sunt imediate, ci necesita mai mult timp pentru a fi eficiente. Insa, pe termen lung, veti obtine santate si o planeta mult mai curata!

Produsele naturale cosmetice pot fi gasite in magazine de specialitate, fie de facto, fie online. Este indicat sa cumparati numai din magazine certificate, chiar daca pretul este putin mai mare. Cereti si sfatul specialistilor daca doriti sa fiti sigur de beneficii. Nu folositi daca va stiti alergica la anumite ingrediente, desi in cazul produselor bio sansele de a dezvolta reactii adverse sunt minime.

Share.

Leave A Reply