Cate kg iei in sarcina? Dar dupa?

0

Sarcina si frumusetea
Multe femei raman cu kilograme in plus dupa nastere, dand vina pe orice altceva in loc sa-si gaseasca explicatia in neglijenta. Aceste randuri sunt scrise in exclusivitate pentru noi, femeile, deci ne putem permite sa vorbim despre unele mici secrete.

Cate kg iei in sarcina? Dar dupa?

Cand vine un copil pe lume, este un prilej de mare bucurie. Mama este emotionata, tata il doreste, bunicii de asemenea, si incepe, inevitabil, rasfatul mamei, la care are si ea dreptul. Dar atentie, sa nu se intreaca masura.

Mofturile si poftele cele mai neobisnuite se pot transforma intr-o teroare pentru familie. In locul acestora este mai bine sa va faceti placuta, sa deveniti gingasa, atenta la tinuta, imbracamintea si, mai ales, cu ce si cat mancati.

Acum este pericolul de care vorbeam la inceput. Prin acuza ca mancati pentru doi, mancati mai mult decat va trebuie. Sigur ca anumiti factori nutritivi nu trebuie sa lipseasca din alimentatia indicata de medic, dar kilogramele luate din neglijenta se dau jos cu mare greutate. Rezistati la tentatiile oferite de cei dragi si aveti grija sa nu va ingrasati. Depuneti eforturi ca dupa nastere sa nu ramaneti un mic elefant.

Purtati rochite speciale, care sa fie si nostime: larga, cu platcuta, dintr-un material vesel. Aceasta rochie se poate modifica usor dupa eveniment. In niciun caz nu purtati pantaloni sau fusta stramta, mulata pe burta.

Daca tineti totusi la pantaloni, purtati salvari peste care puneti o tunica incretita sau cu platca, in genul rochiei de mai sus. De asemenea, purtati pantofi comozi, cu tocuri mici (2 – 3 cm).

Nu uitati de fata!

Curatati-o in continuare, hidratati-o si hraniti-o. Nu va schimbati obiceiurile. Tot ce vi se face intr-un cabinet cosmetic nu este daunator sarcinii. Ba chiar, aceasta perioada in care se produc nenumarate modificari hormonale, necesita o ingrijire mai atenta.

Foarte important de stiut este ca, daca va apar pete pe fata sa nu folositi crema cu bismut. Nu folositi niciun fel de crema si cereti sfatul cosmeticienei, nu al prietenelor sau colegelor.

Daca va ingrasati (coapsele, burta, sanii), trebuie sa va ungeti, masand usor, zilnic, pentru a nu se accentua vergeturile. Vergeturile sunt cicatrice care raman in urma intinderii pielii, datorita aparitiei tesutului gras sub piele. Ele apar in general la cresterea brusca in greutate si nu numai la sarcina. Din pacate odata aparute nu mai dispar. Dar, sa recunoastem, la gandul ca veti avea un copil, aceasta este un fleac.

Share.

Leave A Reply