Ce tratamente cosmetice pot face singura acasa

0

Se poate crede ca facem reclama cabinetelor de cosmetica, dar nu este asa. Sunt anumite lucruri pe care le puteti face singura, iar altele nu.

Nu am pornit de la ideea de a va sfatui cum sa va ingrijiti fata cat mai usor si ieftin; dar am pornit de la ideea de a va sfatui cum sa faceti sa aveti cat mai multe satisfactii privind aspectul dvs fizic. Interesul este de a beneficia cat mai mult de acest aspect, indiferent daca meritul va apartine personal sau cosmeticianei.

Ce tratamente cosmetice pot face singura acasa

Sunteti de acord, sper, ca facand economie, economicoasa va fi si frumusetea voastra.

Va vom da un singur exemplu pentru a vedea cat este de necesar sa ajungeti la cosmetica.

Vorbim mereu de hranirea pielii, referindu-se la ceea ce poate pielea sa absoarba: creme, vitamine, apa, etc. Ei bine, cum patrund toate acestea in piele? Anumite substante care vrem si trebuie sa patrunda, vor ajunge in piele printr-o multime de manevre:

Degresarea si golirea foliculilor pielo-sebacei (porii)
Indepartarea stratului de celule moarte. Numai daca drumul este eliberat, substantele vor patrunde. Si mai este ceva, foarte important: unii cercetatori au ajuns la concluzia – studiind epidermul la microscopul electronic – , ca tesatura cheratinei nu este continua.
Celulele cheratinice sunt lgate intre ele printr-o substanta lipoidica hidrofila care se numeste substanta “lianta”. Astfel se explica patrunderea substantelor in profunzimea pielii. Ca sa se ajunga deci la aceasta intimitate a pielii este nevoie de cosmeticiana, care va face urmatoarele operatiuni, ajutata de aparatura pe care o poseda:

– golirea foliculilor pielo-sebacei prin scoaterea comedoanelor;

– eliminarea stratului cornos de celule moarte, prin gomaj si dezincrustare – cu ajutorul galvanordermului!

– dezinfectia profunda si activarea circulatiei sangelui cu ajutorul electrodermului;

– introducerea sucurilor de fructe si legume, adica vitamine in stare naturala, hidratarea tesutului cu ajutorul ionodermului;

– masajul – activeaza circulatia sangelui, tonifica musculatura si face sa patrunda creme hranitoare.

Tot ce faceti acasa este pentru intretinere, ca baza pentru sedinta in cabinetul de specialitate.

Ce va ramane deci de facut singura:

– demachierea – temeinic facuta, zilnic;

– comprese calmante de doua ori pe saptamana;

– masca calmanta sau hranitoare, la nevoie;

– vapori de musetel, cu scop hidratant si calmant.

Atentie: nu prea des si de lunga durata pentru ca, cu timpul musculatura fetei se inmoaie. Este suficient la doua – trei saptamani.

Share.

Leave A Reply