CELE MAI FRUMOASE DECORATIUNI DE CRACIUN

0

Cand ne gandim la decoratiuni de Craciun piesa centrala, care ne vine imediat in minte, este bradul. In afara bradului fiecare isi poate decora locuinta in functie de preferinte si de buget.

Decoratiuni de Craciun: Ciorapii de Craciun

Legenda ne vorbeste de un om care nu avea ce sa le ofere ca zestre fetelor sale. Generosul Sfant Nicolae, auzind de necazul omului, s-a decis sa ajute. Dupa ce pentru primele doua fete a lasat saculetul de bani in fata usii, pentru cea de-a treia a dat drumul saculetului pe hornul casei, cadoul cazand in ciorapii pusi la uscat pe semineu.

Se spune ca un copil care va fi cuminte nu va gasi nimic in ciorapul sau in dimineata de Craciun. In anumite tari Mos Craciun este cel care lasa cadourile in ciorapi, iar cadourile de sub brad sunt cumparate de parinti, prieteni, rude etc.

In anumite culturi Mosul trebuie sa lase in ciorapei un cadou care sa stimuleaze unul dintre cele cinci simturi: ceva de mancare, o jucarie care sa scoate sunete, ceva ce ar incanta privirea etc.

In zilele noastre se gasesc ciorapi speciali care pot fi atarnati de semineu, sau pe undeva prin casa.

Decoratiuni de Craciun: Vascul

Era folosit de druizi in sarbarile iernii cu aproape 200 de ani inainte de nasterea lui Hristos. Venerau planta deoarece ramanea verde si fara sa stea in pamant.

Celticii credeau ca vascul are puteri magice si poate vindeca si il foloseau ca si antidot pentru otrava, infertilitate si ca sa alunge spiritele rele. Planta era vazuta si ca un simbol al pacii, si se spune ca la romani, cand dusmanii se intalneau sub vasc, isi lasau armele deoparte si se imbratisau.

Scandinavii asociau planta cu Frigga, zeita dragostei, iar obiceiul sarutului sub vasc de la ei este mostenit. Se spune ca cei care se sarutau sub planta aveau sa fie fericiti si norocosi in anul ce urma sa vina.

Decoratiuni de Craciun: Craciunita sau Steaua Craciunului sau Poinsettia

Este o planta din Mexic, care poarta numele lui Joel R. Poinsett, ambasadorul Statelor Unite in Mexic – cel care a adus planta in America in 1828.

Legenda spune ca un baiat mexican, care se indrepta catre centrul satului ca sa vada scena nasterii lui Hristos, a realizat ca nu luase nici un cadou pentru sfantul prunc. A adunat cateva frunze verzi de pe drum si le-a dus la biserica. Cu toate ca ceilalti copii l-au batjocorit, cadoul a fost unul cu adevarat special: cand baiatul a pus frunzele pe iesle din fiecare frunza a iesit cate o floare frumoasa in forma de stea. Petalele de un rosu perfect se crede ca reprezinta florile plantei, dar in realitate sunt doar frunzele superioare.

Fie ca este vorba de flori sau lumanari, fie ca atarnam ciorapei speciali Craciunul devine magic cand noi ne dorim sa fie. Voi cum va decorati casa in aceasta perioada.

Share.

Leave A Reply