Cum aleg crema de protectia solara

0

Este vacanta de vara si incepeti sa alegeti produse de protectie solara potrivite. Ei bine, acestea ar trebui sa fie lipsite de substante nocive si produse chimice, atat din respect pentru pielea noastra, cat si pentru mediu.

Expunerea pielii la soare are avantaje semnificative, nu numai estetice, precum o culoare aurie si uniforma a pielii, ci si functionala: soarele sporeste sinteza vitaminei D si este bun pentru a ne oferi dispozitie de milioane.

Cu toate acestea, radiatiile solare UV (ultraviolete) sunt responsabile de unele riscuri pentru sanatatea sistemului cutanat, si anume: supraincalzire excesiva; accentuarea ridurilor; accelerarea proceselor de imbatranire; debutul leziunilor precanceroase (cheratoze actinice); degenerescenta citologica in neoplasme.

Pentru a evita aceste pericole, este, prin urmare, necesar sa se utilizeze produse specifice formulate cu filtre solare, capabile sa ofere o protectie adecvata impotriva razelor UV daunatoare.

De ce sa folositi protectie solara?

Protectia solara trebuie utilizata intotdeauna, nu numai atunci cand soarele straluceste, ci si in zilele innorate, deoarece razele soarelui sunt capabile sa strapunga norii, ajungand totusi la celule. Utilizarea unor astfel de produse este necesara pentru a preveni patrunderea UV in straturile pielii (epiderma, derma si tesut subcutanat).

Cum sa alegeti protectie solara

Pentru a proteja sanatatea pielii expuse la soare, este, prin urmare, esential sa utilizati un factor de protectie, a carui intensitate este cuprinsa intre 5 si 60 si care, in orice caz, trebuie sa fie potrivita pentru fototipului individual.

Acronimul „SPF”, care inseamna tocmai „factorul de protectie solara”, trebuie evaluat subiectiv pe baza caracteristicilor tenului.

Pentru a alege o protectie solara eficienta, merita luate in considerare cateva cerinte, care sunt: performanta de gama larga, spre UVA, UVB si UVC; sa fie hipoalergenica; netoxicitate; foto-stabilitate; hidro-rezistenta; usurinta aplicarii;
textura compatibila cu tipul de piele (grasa, uscata sau mixta).

Formulare in crema, gel, spray, ulei

Produsele utilizate pentru protectia solara pot avea formulari diferite, ale caror caracteristici sunt diferite, chiar daca impartasesc in continuare capacitatea de a se proteja de radiatiile solare daunatoare.

Cremele solare sunt realizate cu o textura de intensitate medie, capabile sa acopere complet pielea, lasand un strat subtire de produs. Este probabil cel mai folosit tip, in special pentru fata.

Gelurile se caracterizeaza prin senzatia extrema de prospetime oferita epidermei si, desi performanta lor poate fi mai putin profunda decat cremele, efectul de protectie este garantat.

Spray-urile au o formulare foarte asemanatoare cu cremele, distingandu-se numai prin metoda de aplicare prin nebulizare.
Acestea sunt de obicei utilizate pe portiuni mari de piele si, prin urmare, pe corp, dar nu pe fata.

De ce sa alegeti protectie solara naturala

Protectiile solare chimice, prin natura lor, contin molecule daunatoare care pun corpul nostru in pericol, facandu-l susceptibil la daune permanente. Aceste molecule chimice sunt responsabile pentru modificarea mecanismelor moleculare interne organismului nostru. Acestea pot deveni periculaose in timp.

Exista o gama larga de protectii solare naturale, disponibile in natura:

-Uleiul de germeni de grau ajuta la hidratarea tesuturilor si actioneaza ca un antioxidant, prevenind deteriorarea radicalilor liberi. Are un SFP natural de 20.

-Uleiul de macadamia ofera o rezistenta ridicata la raze UV a pielii, deoarece contine o substanta chimica naturala, cunoscuta sub numele de acid cinamic, care ofera un filtru natural de soare egal cu 6.

-Uleiul de jojoba este un hidratant excelent, care contine o substanta chimica naturala numita acid miristic, care ofera un filtru natural de soare egal cu 4.

De asemenea, exista multe creme de productie bio pe piata. In plus, cremele ecologice nu au impact nociv asupra mediului si ajuta la protejarea nu numai a pielii, ci si a planetei.

Share.

Leave A Reply