CUM FAC UN COLAJ CU POZE PENTRU PERETE

0

Cum cream un colaj cu poze pentru perete?

Iata cum putem sa facem un perete cu poze frumoase de familie, creand un element de desing interesant, unic.
In primul rand, aduna urmatoarele materiale: fotografii de familie (noi am folosit 15), acelasi numar de rame, un creion, un ciocan, cuie, rigla.
Mai departe, scaneaza pozele in calculator, si apoi printeaza-le in alb negru pe hartie foto. Daca nu te pricepi, sau nu ai scanner ori imprimanta, mergi la magazinul foto de la coltul strazii.
Pentru un aspect unic, dar in acelasi timp coeziv, alege rame foto usor diferite, cu un element unificator, pentru echilibru. Noi am ales o varietate de forme cu finisaj de lemn de culoare inchisa.

Colaj cu poze pentru perete: Inramati fotografiile.

Elibereaza spatiul din fata peretelui foto. Acum poti aranja fotografiile pe podea, plasandu-le exact asa cum doresti sa apara pe perete. Atunci cand faci asta, creeaza un ansamblu de rame in forma dreptunghiulara (astfel incat marginile ramelor exterioare sa formeze un dreptunghi).

Mai departe: fixarea fotografiilor pe perete

In cadrul “dreptunghiului”, plaseaza ramele foto la aproximativ 4 cm distanta (nu mai mult) una de cealalta. Utilizeaza-ti simtul estetic pentru a determina care parte este mai echilibrata, asigurandu-te ca ai plasat bine atat ramele mici cat si pe cele mari.

Fixeaza prima fotografie in coltul din stanga sus. Continua apoi randul, adaugand ramele, una cate una. Fixeaza-le astfel incat marginile exterioare ale ramelor sa formeze linia dreapta a “dreptunghiului”.

Lasa spatiul din mijloc gol; urmatorul rand de rame pe care-l vei fixa este cel de jos, si vei incepe din coltul din stanga jos. La fel, trebuie sa tii cont sa formezi cealalta linie dreapta a “dreptunghiului”.

Acum, esti libera sa fixezi si ultimile rame cu foto in randul din mijloc.

Gata, ai terminat un colaj cu poze pentru perete!

Share.

Leave A Reply