Cum sa alegi o rochie de vara

0

Vara – nimic nu se compara cu o rochie pentru a ne simti fresh si elegante toata ziua! Asa ca, ceea ce nu ar trebui sa lipseasca din garderoba noastra sunt rochiile de vara, acel tip de imbracaminte usor de purtat toata ziua.

Sa vedem impreuna ce caracteristici trebuie sa aiba o rochie de vara: usor de purtat, usoara, confortabila, adecvata situatiei, reutilizabila in timp.

Mai intai trebuie sa verificam ce avem deja la dispozitie. Ne incercam hainele si le eliminam pe cele care: nu mai sunt marimea noastra, nu ne fac sa ne simtim confortabil, nu mai sunt potrivite ca forme si lungimi.

Dupa ce ai facut aceasta sortare si e clar ce ai deja, arunca o privire la indicatiile pe care ti le sugeram.

Inainte de a merge mai departe, vrem sa iti spunem ca hainele pe care nu le mai porti si sunt inca in stare buna, le poti dona. Este o modalitate etica de a scapa de ceea ce nu ti se potriveste. Astfel protejezi mediul si poti face si o fapta buna.

Rochia de vara, ca toate hainele, trebuie sa reflecte si caracterul nostru, felul nostru de a fi. Nu exista nimic care sa ne poata face sa ne simtim mai incomod decat o rochie care nu este in asentimentul nostru, pe care nu o „simtim”.

De aceea este distractiv sa urmam dictatele modei sezoniere, dar este si mai important sa o alegem pe cea care ni se potriveste cel mai bine din punct de vedere fizic si psihologic.

Sa analizam in detaliu punctele mentionate mai sus.

Rochie usor de purtat: inseamna ca rochia pe care am ales-o poate fi folosita in diverse situatii. Cu alegerea accesoriilor potrivite putem face din rochia noastra o multitudine de tinute. O curea, un alt pantof, o esarfa, un colier pot transforma orice tinuta.

Rochie usoara: Este clar ca rochia de vara trebuie sa fie usoara pentru a se adapta la caldura mare, dar usurinta nu este doar o cerinta pentru a satisface o conditie meteo. Lejeritatea rochiei este o caracteristica a verii: rochii lungi fluctuante, tesaturi atragatoare, tesaturi care favorizeaza culorile si imprimeurile fac ca rochiile de vara sa fie unice.

Rochie confortabila: rochia trebuie sa fie intotdeauna confortabila si trebuie sa ne faca sa ne simtim bine si in largul nostru in orice situatie, mai ales vara. Confortabil nu inseamna mare si fara forma, confortabil inseamna ca ne permite sa ne miscam liber si ne simtim fresh chiar si in cele mai fierbinti zile.

Rochia potrivita situatiei: adesea rochia de vara are fante mari sau decolteuri care ne plac foarte mult, aceste articole de imbracaminte ar trebui purtate in timpul zilei sau seara cand mergem la plimbare sau la orice eveniment sau cocktail sau cina. Rochiile foarte decoltate nu trebuie purtate la serviciu, nu din modestie, ci pentru ca nu se potrivesc situatiei. Trebuie sa aratam ca avem intotdeauna clasa si bun gust.

Rochie reutilizabila in timp: acesta este unul dintre aspectele preferate, din mai multe motive. Este acea rochie care spune multe despre personalitatea ta si care, pentru tine, este atemporala. Este acea rochie pe care ai cumparat-o poate cu un mai mare efort si care reprezinta ceva pentru tine.

Ce modele sa alegi? Opteaza pentru rochii in culori pastel, cu imprimeuri florale sau etnice, rochii din bumbac sau, si mai bine, din in. Alege acele rochii care te vor face sa te simti excelent pe tot parcursul zilei.

Share.

Leave A Reply