Cum sa ne protejam mainile?

0

Cea mai buna solutie pentru protejarea mainilor sunt manusile de menaj. Dar cum putine sunt acele femei care poarta asa ceva, va trebui sa anihilam nocivitatea detergentilor ungandu-le cu zeama de lamaie, care restabileste pH-ul pielii. Apoi le vom unge cu o crema grasa si hranitoare, cu continut de vitamine, in special cu vitamina A care este vitamina pielii. Din cand in cand se vor face bai caldute cu ulei de masline. Se mai pot unge cu creme de glicerina sau cu glicerolat de amidon. Aceasta se gaseste la farmacii, la preturi modeste.

Pentru ingrijirea corecta a mainilor, va trebui sa le masam bine cand le ungem, incepand de la varful fiecarui deget catre baza, urcand apoi spre incheietura, antebrat, ciupind si ungand bine cotul, care de obicei este neglijat si se cojeste. Vom continua cu bratul.

Cum ne protejam mainile?

Atunci cand vrem sa para mainile mai albe, le vom descongestiona tinandu-le cinci minute deasupra capului.

Petele de pe dosul palmelor se vor decolora cu apa oxigenata pe care o vom pensula pe fiecare pata, iar seara le vom unge cu ulei de ricin. Se va freca bine podul palmei cu apasari ale degetului mare si chiar vom freca mai des palmele intre ele. Aceasta ajuta circulatiei sanguine si chiar nervilor. Se pare ca in pliul cotului se gaseste un centru nervos al bunei dispozitii (al euforiei) dupa teoriile chineze. Se pot face si aici usoare apasari. Se va deschide brusc pumnul si inchide tot asa, se vor face rotiri de brate pentru a se pastra elasticitatea incheieturilor.

Masajul bratelor va avea un circuit de la degete catre umar ciupindu-se usor si partea lor posterioara, pentru a se intari muschii; gimnastica ajuta la intarirea lor si impiedica pielea bratelor sa atarne flasca. Pentru maini se pot face masti caldute din piure de cartofi.

Cand pielea bratelor este uscata si aspra, ele pot fi masate cu o manusa de baie sau cu o lufa muiata intai intr-un castron cu apa in care s-a dizolvat o coaja de sapun pentru copii. Se vor unge apoi cu untdelemn de masline caldut, masandu-se bine pana acesta intra in piele. Tratamentul se va repeta la doua zile si se va face timp de doua saptamani.

Mainile si degetele se pot unge cu ulei de masline in amestec cu glicerolat de amidon in care am amestecat putina miere de albine si cateva picaturi de tinctura benzoe pe o durata de 20 de minute.

Share.

Leave A Reply