Efectele bailor asupra picioarelor

0

Efectele bailor asupra picioarelor

Oboseala picioarelor, dupa ce am mers un timp mai indelungat, poate fi combatuta prin bai alternative cu apa calda (35 grade) si rece. Pentru mentinerea temperaturii se va adauga mereu apa calda pana cand picioarele se incalzesc si se inrosesc, apoi le introducem in apa rece, numaram pana la zece si le reintroducem in apa calda. Repetam operatiunea de cinci ori, terminandu-se cu apa rece.

Pentru inmuierea pielii.

Se pun intr-un saculet 250 g tarate care se fierb timp de 10 minute, apoi solutia si saculetul se introduc in apa de baie.

Pentru tonifierea pielii se recomanda o baie de sare (25 g sare marina la 1 l apa).

Pentru relaxare este indicata o baie calda care atrage sangele catre extremitati producand o vasodilatatie locala. Atentie insa, acest procedeu favorizeaza transpiratia si sensibilizeaza pielea.

O curatire profunda si o stare profunda de bine o putem obtine adaugand la baia de apa 3 lingurite din urmatorul amestec: bicarbonat de sodiu 2.5 g, acid tartric 2.5 g, perborat de sodiu 5 g (asa numita baie de oxigen). Durata 10 minute.

Pentru picioare umflate se poate folosi un decoct de foi de nuc. In 3 litri de apa rece se adauga 450 g foi de nuc. Se fierb 10 – 15 minute. Se face baie in decoctul cald, apoi se clatesc picioarele in apa rece. Tot in acelasi scop se recomanda aplicarea de comprese imbibate intr-o lotiune de rozmarin fiert in vin alb.

O mare parte dintre oamenii adulti prezinta disconfort al picioarelor. Daca aceasta stare nu se datoreaza unei boli precise, ea poate fi ameliorata prin folosirea de lotiuni, bai, creme, pudre.

Aceste preparate au castigat mult teren odata cu aparitia pudrelor si aerosorilor sub forma de spary.

Pentru actiunea lor antifungica si dezodorizanta se folosesc antisepticele, care inhiba dezvoltarea bacteriilor carora li se datoreaza mirosul neplacut al transpiratiei.

Pudrele pentru picioare pot contine: talc, acid boric, oxid de zinc etc.

Talcul produce o ungere adecvata, in timp ce acidul boric este un antiseptic. Se mai poate folosi alaunul pentru actiunea sa astringenta. Nu se recomanda amidonul care fermenteaza usor formand un clei acid ce irita pielea.

Pentru a disimula mirosul neplacut se poate adauga mentol, mai ales in cazul unei transpiratii exagerate.

Share.

Leave A Reply