Exercitii pentru relaxarea spatelui

0

Exercitii recomandate pentru relaxarea spatelui

I. Pozitia sezand pe scaun, se trec bratele peste spatarul scaunului si se arcuieste trunchiul inapoi, cu capul pe spate – inspiratie – revenire – expiratie; de fapt, se executa un fel de intindere. Se repeta de 4 – 5 ori.

II. Pozitia sezand pe un scaun fara speteaza, cu mainile prinse una de alta la spate, se executa extensia de brate, cu ducerea capului spre spate – inspiratie – oprire cu mentinerea pozitiei – revenire – expiratie. Se repeta de 4 – 5 ori.

III. Pozitia sezand, mainile apucate deasupra capului, privirea urmareste bratele – se executa intinderi fara a desprinde sezutul de pe scaun cu inspiratie – oprire cu mentinerea pozitiei – revenire cu expiratie. Se repeta de 3 ori.

IV. Acelasi lucru ca la exercitiul III, dar, odata cu ducerea bratelor sus, se vor intinde si picioarelor mult inainte. Se repeta de 3 ori.

V. Din pozitia stand cu picioarele usor departate, se duc bratele in sus cu pumnii stransi, capul pe spate – inspiratie – coborare sub orizontala (aplecare inainte) cu expiratie. Se repeta de 3 ori.

VI. Din pozitia stand cu picioarele usor departate, se executa incrucisari de brate intinse in fata (forfecari) cu inspiratie, si extensii de brate cu arcuiri; capul dat pe spate – expiratie. Se repeta de 4 ori.

VII. Din pozitia sezand, cu palmele la ceafa si picioarele usor departate, se executa rasuciri cu arcuiri spre stanga si spre dreapta, cu inspiratie si expiratie. Se repeta de 4 ori.

VIII. Acelasi exercitiu ca si precedentul, dar bratele sunt intinse in fata, rasucirea se face cu totul, privira urmareste bratele. Se repeta de 4 ori.

Share.

Leave A Reply