Exfolierea si gomajul pielii picioarelor

0

Exfolierea si gomajul pielii picioarelor are un rol foarte important in cosmetica trupului. Astfel, pentru a avea niste picioare ingrijite, primul pas este exfolierea.

In cada de baie pune o crema spuma hidratanta si inmoaie bine pielea. Daca nu ai o crema de corp pentru exfolierea pielii picioarelor, foloseste un gomaj realizat din putin malai, zahar sau sare de bucatarie, amestecate cu gelul de dus.

Insista cu buretele cu “amestecul” de gomaj pe zonele cu “solzi”. Apoi, cat e inca umeda pielea, aplica un strat fin de ulei de bebe si maseaza-l pana intra complet in piele. Astfel, prin exfoliere si gomaj, pielea picioarelor tale va fi catifelata si moale.

Ingrijirea picioarelor

Incearca sa porti, pentru o perioada de timp, numai tocuri comode, de 4-5 cm, desi nu sunt chiar pe gustul tau. Sau opteaza pentru tinute sport, la care merg foarte bine comozii “adidasi”.

La sfarsitul fiecarui dus, plimba de 4-5 ori jetul de dus pe toata lungimea fiecarei talpi, alternand apa rece cu apa calda. Daca nu are cine sa te “ajute” pentru un mic masaj, pune tu mana si marunteste fiecare particica de talpa, mai ales pe acolo unde doare mai tare. Ingrijindu-ti picioarele iti poti oferi momente pline de relaxare!

Pedichiura este si ea foarte importanta pentru a avea picioarele ingrijite. Daca in ultimile dati ai aplicat o oja de o nuanta mai inchisa, e posibil sa se fi impregnat in unghie si sa se vada tare urat. Primul pas este sa indepartezi cu un diluant de buna calitate orice urma de oja si sa lustruiesti unghiile cu pila speciala de lustruit (aceea cu trei sau patru fete). Procedura va ajuta la netezirea unghiilor si va permite aplicarea eficienta a unui lac de unghii speciale, care atenueaza si face sa dispara urmele colorate.

Foloseste cateva saptamani un lac de unghii usor colorat, pentru ca tratamentul si mascarea urmelor colorate nu dau rezultate spectaculoase de la prima incercare.

Share.

Leave A Reply