Fumatul si tenul

0

Actiunea fumatului asupra tenului

Actiunea negativa a tutunului asupra pielii este una din cauzele imbatranirii tenului. Numarul mare de riduri este atribuit intoxicatiei cu nicotina. Aceasta ataca fibrele elastice ale dermei (care dau acesteia suplete), iar fumul de tigara obliga fumatorii la o mimica nefireasca, caci le irita ochii. De aici si unele tulburari ale vederii.

Fumatul si tenul – Alte urmari ale fumatului:

subtierea epidermei obrazului, aceasta pierzandu-si in mare masura calitatea ei principala, aceea de aparare impotriva agentilor externi;
scleroza lenta a vaselor sanguine;
reducerea sau atrofierea glandelor sebacee si sudoripare;
degradarea fibrelor elastice (elastina).
La toate acestea se adauga faptul ca urmarea celor mai sus aratate, pielea fumatorilor devine uscata, deshidratata, fara stralucire, colorata spre galbui sau brun cenusiu.

O alta constatare este aceea ca la fumatoare, parul (puful) de pe fata, este mai abundent decat in mod normal, iar cuperoza este destul de frecventa.

Daca totusi fumam, dimineata si seara este bine sa aspiram cateva picaturi de apa rece pe nas, pentru a curati cat se poate de bine partile interioare. Aceasta operatiune se poate efectua de cateva ori pe zi.

Share.

Leave A Reply