Gimnastica ochilor – exercitii

0

Gimnastica ochilor consta intr-o serie de miscari a caror eficienta a fost constata, dat fiind ca pleoapele au proprietatea de a se contracta sau relaxa dupa dorinta noastra. Pentru ochii obositi indicam cateva exerciti:

ridicam privirea, apoi o coboram lent, capul ramanand in pozitie nemiscata, se executa de 10 ori;
miscari circulare ale globilor oculari, respectiv ducerea privirii in dreapta, apoi in stanga, apoi in toate directiile rotind usor ochii (globii oculari); se executa de 6 ori;
privim spre dreapta oblic, coboram pleoapele si continuam exercitiul privind spre stanga; se executa de 8 ori;
privirea inainte, clipim repede timp de 30 de secunde, facem o pauza de 30 secunde apoi reluam exercitiul de 3 ori;
cu ochii inchisi incercam sa “nu vedem nimic” ca si cum am dori sa privim in interiorul nostru. Se obtine o relaxare nu numai a ochilor ci si a fetei.
In concluzie, se poate spune ca ochii sunt oglinda sanatatii, un bun de nepretuit caruia trebuie sa-i acordam o grija deosebita.

Exercitii de gimnastica ochilor

Deoarece prin ei cunoastem farmecul vietii este necesar sa-i lasam sa se odihneasca atunci cand sunt obositi, sa-i ingrijim cand sunt congestionati, sa-i aparam de influentele negative ale factorilor naturali, adica, in general, sa nu-i lasam niciodata in suferinta.

Expresia ochilor este o conditie esentiala a tineretii obrazului. Oricat de ingrijit va fi acesta, el va aparea obosit si imbatranit, daca ochii sunt incercanati, pleoapele sunt inrosite sau prezinta pungi, riduri etc.

Expresia ochilor da expresie figurii si totodata intregii noastre fiinte. Ea nu poate fi modificata numai prin diverse artificii, machiajul lor avand numai rolul de a obtine, prin jocul de umbre si culori, un aspect care sa nu avantajeze si sa fie favorabil privirii.

O viata echilibrata, o sanatate buna, o inteligenta vie se reflecta deseori in expresia ochilor, de aceea trebuie sa le acordam zilnic o ingrijire deosebita si perseverenta. Pierderea noptilor, fumatul irational, cafeaua in exces, incaperile neaerisite sunt dusmanii ochilor nostri.

Share.

Leave A Reply