Masti cu ou pentru orice tip de ten

Mastile cu ou pot fi folosite pentru orice tip de ten.

Seara putem folosi galbenusul de ou ca demachiant in locul sapunului. Oul poate fi folosit ca atare sau frecat cu o lingurita de ulei. Se poate pastra 2 – 3 zile.

1 galbenus de ou, 1 lingurita ulei vegetal, sucuri de fructe.
Cantitatile si le poate potrivi fiecare, dupa necesitate si posibilitati. Important este ca masca obtinuta sa nu stranga pielea. Indicata tenului uscat.

1 albus de ou, 1 – 2 linguri zeama de lamaie sau portocala, 1 lingura glicerina, 1 lingurita caolin. Indicata tenului gras.

Masti faciale cu ou

albus de ou batut spuma amestecat cu 1 lingura zeama de lamaie.
Dupa uscare se clateste obrazul cu apa rece, in care s-a adaugat 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Indicata tenului gras cu porii deschisi.

1 albus de ou, 1 lingura suc de capsuni, 1 lingura lapte proaspat, 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu, 2 lingurite malai. Masca indicata tenului gras.
1 albus de ou, 10 – 15 boabe de struguri albi, zeama de 1/2 lamaie, 2 linguri floare de soc.
Se zdrobesc strugurii, se trec prin sita sau se storc cu mana, se adauga zeama de lamaie, albusul batut spuma si floarea de soc. Pentru a da consistenta se adauga 1 – 2 linguri de malai. Indicata tenului cu porii dilatati.

1 albus de ou, 2 linguri faina de malai.
Se bate albusul cu telul, se amesteca malaiul. Se intinde pe obraz si gat. Dupa 15 minute se indeparteaza cu ajutorul unei bucati de panza. Se spala fata cu apa calda, apoi cu apa rece. Indicata pentru pielea asfixiata, patata, imbacsita.

2 albusuri de ou, alcool 40 g, sucul unei lamai.

Albusurile se bat spuma, se adauga alcoolul cu sucul de lamaie in suvite. Indicat tenului gras ca lapte demachiant.

2 – 3 galbenusuri de ou, 30 g rom, 10 g ulei de ricin. Se face un amestec cu care se frictioneaza pielea capului, se lasa 1/4 ora, dupa care se spala parul si se clateste cu apa; in ultimul clatit se adauga putin otet. Sampon pentru par uscat si normal.

Recommended For You

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *