Metode de ingrijire rapida pentru tenul gras

0

Metode de ingrijire pentru tenul gras, cu efect imediat.

Pentru obtinerea unui efect imediat, conditia esentiala este ca ingrijirile respective sa fie facute in stare de relaxare.

Avand tenul gras, se va curata obrazul cu apa si sapun sau cu un lapte demachiant;

Se va lotiona pielea cu o solutie acida, usor astringenta sau cu un lapte de castraveti.
Timp de 2 minute se expune obrazul deasupra unui vas cu lapte fierbinte sau la aburul unei infuzii de plante; baia de abur va fi efectuata in cazul in care ochii nu se irita de obicei la abur.
Se clateste obrazul cu apa, apoi se aplica o crema de zi pe baza de stearat. Stratul de crema va fi foarte subtire si se va masa obrazul timp de cateva minute.
Peste 15 – 20 minute se va aplica o masca emolienta, dupa caz, daca tenul are porii dilatati, masca de albus de ou amestecat cu suc de lamaie.

In jurul ochilor se va aplica o crema grasa. Pe perioada cat ramanem cu masca, pe ochi se vor aplica tampoane de vata inmuiate in infuzia de plante si tot in acest timp vom sta culcate, in repaus complet, de preferat intr-o incapere semiobscura.

Picioarele vor fi tinute ridicate pe o perna pentru a le odihni.

Se scoate masca cu apa calda si se aplica o compresa rece sau se trece pe obraz o bucata de gheata invelita intr-un tifon pe care l-am inmuiat in suc de lamaie.
Se usuca fata cu servetele de hartie, se unge din nou cu putina crema, apoi se trece la machiaj.

Share.

Leave A Reply