ONDULATIA PERMANENTA

0

Parul are o forma cilindrica. Pentru a fi ondulat, el trebuie lungit si turtit. Caldura anihileaza din elasticitatea parului, ceea ce ii dauneaza, acesta devenind mai putin rezistent, rupandu-se cu mai multa usurinta, luandu-i si din luciul natural. De aceea trebuie luata in consideratie natura parului. Cel aspru pastreaza un timp mai indelungat forma ce i s-a dat, dar se onduleaza mai greu fata de parul moale si elastic unde ondulatiile se obtin mai repede. Ondularea parului consta in inmuierea acestuia, rularea pe bigudiuri, apoi uscarea. Ceea ce numim curent un simplu coafat este de fapt o operatie usoara, ale carei efecte dureaza un timp limitat.

ondulatia-permanenta

Ondulatia permanenta se va efectua numai dupa ce au fost luati in considerare toti factorii, respectiv natura parului, starea de sanatate sau conditiile fiziologice, speciale ale persoanei etc. Daca firul de par nu este perfect sanatos, nu se va recurge la “permanent” decat dupa regenerarea si revitalizarea parului. Parului anemic, sensibil, friabil i se va aplica “permanentul la rece”. In timpul sarcinii, al ciclului, in covalescenta dupa anumite boli infectioase, in perioadele postoperatorii sau de cadere abundenta de par, in caz de depresii nervoase, in cursul unor tratamente cu corticosteroizi sau antibiotice, in cazuri de migrene vor fi evitate “permanentele”. Persoanele care isi decoloreaza parul vor evita permanentul imediat dupa decolorare. Intre aceste doua operatiuni este necesar un interval de minimum 15 zile, in care parul va fi tratat cu produse revitalizante: lotiuni cu colesterol, vitamine, polen, laptisor de matca etc.

Ce trebuie facut dupa un permanent

Un tratament de revitalizare a parului este foarte indicat. In acest scop se va face o baie de ulei sau de plante dupa caz, mai ales daca parul a fost incretit prea tare. Daca parul este fragil se vor evita fixativele. De asemenea se poate adauga in apa de clatit cateva picaturi de ulei de ricin sau ulei de masline.

Share.

Leave A Reply