Presopunctura in cosmetica

1

Prin presopunctura se amelioreaza (chiar pe perioade scurte) suferinta si se pot obtine unele efecte pozitive si asupra unor aspecte inestetice ale pielii. Facem mentiunea ca tratamentul dureaza doar cateva minute in functie de efectul urmarit si se poate repeta de mai multe ori in cursul zilei. Daca pentru unele parti ale corpului presiunea va fi mai puternica, vom avea grija ca aceasta sa fie cat mai usoara, atunci cand este vorba de obraz. O deosebita importanta prezinta repetarea punctului asupra caruia se va exercita presiunea.

Indicam unele metode prezentate de specialisti pentru tratarea unor aspecte inestetice ale tenului.

Presopunctura contra acneei

In caz de acnee, in afara de tratamentul local si general prescris de medicul generalist, se poate obtine o ameliorare a afectiunii respective prin presarea cu regularitate de 2 – 3 ori pe zi, a urmatoarelor puncte:

– punctul 1, situat la incheietura mainii, centru.

– punctul 2, situat pe dosul mainii – la intersectia degetului mare si a aratatorului – in scobitura, la baza umflaturii acestuia.

Punctul 1, situat la exteriorul gleznei.

Presopunctura – contra punctelor negre

Se recomanda dimineata si seara presarea si masarea timp de 3 minute a punctelor situate de o parte si de alta a coloanei vertebrale la inaltimea vertebrei a III-a cervicale.

Presopunctura – contra ridurilor

Ridurile de pe frunte. Se vor presa zilnic, dimineata si seara, masand timp de 2 – 4 minute punctele situate de o parte si de alta a liniei mediane a fruntii, la doua degete distanta deasupra sprancenelor.

Ridurile de pe nas. Timp de 2 – 3 minute, dimineata si seara, se vor presa punctele situate la radacina nasului dedesubtul micului os frontal si de o parte si de alta a narilor (la o distanta de 1 cm de nara).

Ridurile de la gura. Se vor presa punctele care se afla la mica distanta de comisura buzelor, de o parte si de alta a acesteia; deasupra buzei superioare se afla2 puncte, iar sub buza inferioara sa afla al treilea punct. Se recomanda ca tratamentul sa se repete de 3 – 4 ori pe zi.

Presopunctura – pungile de sub ochi

Deasupra locului unde se scurg lacrimile – in unghiul intern al ochiului – sunt situate punctele care vor fi repetate, presate, masate de cateva ori pe zi.

Presopunctura – roseata obrazului

Roseata obrazului datorita emotiei va disparea daca veti masa punctul situat la trei degete distanta sub clavicula. Se preseaza si maseaza energic, pana la disparitia fenomenului.

Presopunctura – tratarea unor aspecte inestetice ale corpului: slabiciunea, obezitatea, celulita.

Daca sunteti prea slaba.

Procesul de asimilare poate fi imbunatatit avand ca urmare o crestere in greutate. Se poate obtine prin masarea zilnica a punctului situat pe linia mediana a stomacului (la o distanta de doua degete sub buric).

In cazul in care suferiti de obezitate.

Se recomanda ca de 2 – 3 ori pe zi, timp de cel putin 5 minute, sa se maseze punctele:

– punctul 1 la extremitatea exterioara a pliului de la flexiunea pumnului, la marginea degetelui mic.

Punctul 1 la fata exterioara a piciorului, la extremitatea superioara a peroneului.

Punctul 2 situat pe ultima coasta.

Rezultate satisfacatoare se pot obtine si in tratamentul celulitei, in special a celulitei feselor (soldurilor). Tratmentul consta in presarea punctului situat la o latime de doua degete si respectiv patru degete de coloana vertebrala.

Acest masaj trebuie efectuat de mai multe ori pe zi, cu 3 degete de la mana care maseaza, prin miscari profunde. Celulita coapselor va fi combatuta prin masarea profunda a punctelor situate in fata si punctul aflat la spatele coapsei.

Presopunctura – un gat ridat

Un gat ridat, imbatanit, se va masa in punctele situate deasupra claviculei – scobiturilor denumite “solnite” si punctul aflat deasupra cotului.

Va prezentam unele sfaturi privind ingrijirea estetica, precum si unele metode noi dar de origine foarte veche – studiate astazi in multe parti ale lumii si care privesc ameliorarea unor neajunsuri de ordin cosmetic.

Desi aplicarea lor implica un minimum de efort, efectele pot fi deosebit de importante.

Cu multe secole in urma, atat chinezii cat si egiptenii considerau unele regiuni ale corpului ca fiind locuri de proiectie energetica ale intregului corp omenesc, pe aceste regiuni existand o localizare precisa a fiecarui organ. Zonele respective, denumite reflexoare, bogate in terminatii nervoase, ar avea legaturi cu organele interne. De altfel, chiar in cazurile de suferinta, prin palpare, ele pot deveni sensibile sau chiar dureroase. Chinezii folosind acupunctura si avand de aplicat tratamente la copii, pentru a-i scuti pe acestia de durerea provocata de ace au recurs la aplicarea unui tratament prin presiune in anumite puncte ale corpului dupa efectul urmarit. In ultimul timp au fost studiate si comunicate asemenea lucrari ale unor autori cunoscuti ca dr. Dalmet in Franta, denumind procedeul “acupressing”, “acupresura” “presopunctura” etc.

Dr. Dalmet prezinta unele metode de suprimare a durerilor, de ameliorare a unor aspecte inestetice ale pielii, ale corpului etc cu rezultate deosebite obtinute prin simpla presiune – apasare cu degetul (presopunctura).

Pentru marirea eficientei se poate folosi un obiect mai dur: un degetar metalic sau partea rotunjita a stiloului, sau chiar unghia, mai indicata fiind insa folosirea unui aparat special numit “vibropunctor”. Operatia consta deci in apasarea si efectuarea unui masaj in sens circulator (ca acele de ceasornic) pe anumite puncte ale corpului.

Rezultatul urmarit este o ameliorare pentru moment a suferintei; nu necesita o medicatie speciale, nu reprezinta un tratament de durata si nu inlocuieste tratamentul medical.

In aplicarea tratamentului, va trebui sa tinem seama de anumite stari ale sanatatii persoanelor, respective femei gravide sau bolnavi cu tulburari cardiace grave, solicitand in acest caz avizul medicului specialist.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Tratament picioare umflate - MaBella.ro

Leave A Reply