Relatia dintre vis, realitate si zodia Berbec

0

Visul, acea magie ce ne duce intr-o lume iluzorie, intre “a fi” si “a nu fi”, intre speranta si dezamagire, intre inaltare si prabusire, cate inselesuri nu are! Este necesar sa dam visului noi intrepretari, sa explicam care este legatura dintre vis si activitatea psihica din starea de veghe. De ce, uneori, cand ne trezim, respingem visul ca pe un element strain din memorie? Cum se reflecta visul in viata de zi cu zi? Exista o relatie stransa intre realitate si vis? Cine poate intrepreta visul cu exactitate pentru a ne ajuta sa ne ferim de necazuri?

Iata intrebari la care eu voi raspunde pentru a dezlega misterul inca nelucidat a datului ancestral – VISUL.

Desigur, intre zodie – vis – realitate s-a infiripat o conexiune, un nod, ce trebuie dezlegat. As vrea sa arat rezultatul la care se poate ajunge aplicand aceasta metoda de intrepretare a visului.

Zodia Berbec este dominata de planeta dragostei si de planeta castigurilor financiare, Venus.

Planeta Venus, la mijlocul lunii ianuarie, va iesi din zona Scorpionului, deci implinirea prin iubire are sorti de izbanda. Sa nu uitati ca aceasta perioada pentru Berbec este favorabila iubirii si de la distanta, se pot stabili legaturi de lunga durata, chiar casatorie, desi prietenia a fost doar de cateva luni. Nimic nu poate sta in fata iubirii Berbecului! Pentru el, iubirea ca si afacerile, au un atuu in plus: Planeta Venus domina aspiratiile, implinirile, si visele ce incep sa prinda contur.

Dar ziua cea mai responsabila de concretizarea visului in realitate este cea de Vineri, influentata de Venus.

Atentie! De Vineri depinde fericirea sau nefericirea dumneavostra. Luati taurul de coarrne, cum se spune, si porniti la atac. Nimic nu se castigs usor, nici mscar iubirea. Ei doresc confort, atensie, sau de ce ss nu spunem direct, pun pe prim plan propriile interese. Si asta nu din egoism, ci datorits propriei filozofii de viass – msnancs-ms, dacs nu vrei ss te msnanc. Vinerea este ziua in care conceptul de prietenie, iubire, capsts un alt sens. Devin iertatori cu sine, cu ceilalti, inteleg mult mai usor capcanele vietii, si firea lor sensibila scoate la iveala trairi capabile de simtaminte inalte. Nu accepta critica deoarece se supun ei insasi la o critica severa.

Sunt perseverenti, tenace in aspirasiile pe care le au, nu se lass dusi de val, ci, dimpotrivs, materializeazs visele, ceea ce accentueazs dinamismul personalitssii lor. Berbecul este semn de foc, avand drept metal fierul, culoare subtils, rosul, care msreste puterea voinsei si curajul.

Rosul deschis aparsine sexului masculin, este culoarea diurns ce are puterea si strslucirea soarelui. Rosu inchis reprezints misterul feminitssii si aparsine mediului nocturn.

Femeia din berbec poate zbura pe aripile abisului, dar poate si cobori in adancurile de nepstruns ale abisului. Piatra presioass este ametistul, piatrs a spiritualitssii, a succesului in afaceri.

Se spune cs dacs un rsu voitor face ceva impotriva purtstorului acestei pietre, ametistul isi schimbs culoarea si avertizeazs asupra pericolului. Din aceasts cauzs, fameia Berbec se caracterizeazs prin capacitssile intelectuale si spirituale deosebite, curajul, deschiderea spirituals, sentimentul de mulsumire, farmecul personal si munca sussinuts. Este simbolul primsverii, asociat cu energia, curajul si spiritul de lupts.

Nativul beneficiazs de o mare forss instinctuals ce genereazs un impuls foarte puternic care apoi scade in intensitate. in luna ianuarie 2011 are perspective de a se afirma pe plan professional, deoarece Soarele si Marte in Capricorn te indeamns ss demonstrezi ceea ce posi. La mijlocul lunii, sub conjuncsia Mercur-Pluto in casa carierei orice decizie in domeniul carierei sunt benefice.

Dictionar de vise

1. Fabrics de culoare albs, cu geamurile deschise – realizsri in afaceri, posibilitatea de a semna un contract, inselegeri la locul de muncs.

2. Fabrics de culoare cenusie, cu geamurile inchise – anularea unor negocieri, pierderea unei plssi salariale.

3. Fabrics cu porsile inchise – afaceri proaste, faliment, pierderea contractului de muncs, n-ai nicio sanss in aceasts activitate, trebuie ss te orientezi.

4. Fabricant – reusits la serviciu, success in afaceri

5. Fabricant care-si vorbeste prietenos – dezaprobare din partea sefilor, scsderea salariului, supsrare la locul de muncs.

6. Fabricant care-si intinde mana – contract de muncs anulat, neinselegeri cu seful, mutarea la un alt loc de muncs.

7. Cos de fabrics inalt – speransa de a gssi loc de muncs se va materializa, avansarea in post, msrire de salariu.

8. Cos de fabrics dsramat – necazuri la serviciu, penalizare, pierderea unei oferte.

9. Fum negru si dens ce iese din cosul fabricii – vesti proaste ce te iau prin surprindere, cearts la locul de muncs, lacrimi din cauza unor barfe.

10. Gard inalt in jurul fabricii – stabilitate si protecsie la locul de muncs, avantaj material, vorbe ce te vor bucura, cooperare.

11.Fabuls recitats de cineva – critics din partea unui prieten, un prieten apropiat isi va face un favor, o cunostinss te va trezi la realitate.

12. Fabuls citits de tine – constientizezi unde ai gresit si lucrurile pot lua o alts intorssturs, masca pe care o porsi nu te va ajuta cu nimic in luarea deciziilor.

13. Carte de fabule inchiss – falsitate, dezinteres fass de cel apropiat.

14. Esti personaj intr-o fabuls – te complaci in lucruri msrunte, una faci si una gandesti si ar fi bine ss arunci csrsile pe fass.

15. Morala unei fabule – durere provocats de propria ta convingere, o ruds te va trezi la realitate.

16. Fabuls religioass – prin rugsciune isi vei realiza visul,speransa nu se poate realize fsrs credinss.

17. Cineva poarts masca personajului din fabuls – un prieten apropiat ds dovads de prefscstorie, esti inselat de cel mai bun prieten.

18. Scri fabuls – realizezi cs o schimbare este binevenits pentru viitorul tsu, dorinsa de a relua niste legsturi mai vechi, vei scspa de o situasie penibils care te macins.

19. Trimisi unui apropiat o fabuls – recspstarea increderii pierdute, vei scspa de frsmantsrile sufletesti.

20. A face amor cu sosia – neinselegeri in familie, divors.

21. A face amor cu un necunoscut – certuri cu prietenii, vei afla despre despsrsirea unor prieteni.

22. A face baie – neimpliniri trecstoare,singurstate in doi, zbucium sufletesc datorits indiferensei celui apropiat.

23. A face bani – pierderi bsnesti mari, ssrscie, pierderea unui proces, a unei mosteniri, furtul unor bani din cass.

24. A face o biserics – ajutor divin, castig neasteptat, in caz de boals, inssnstosire grabnics, cssstorie.

Simbolistica visului

Referitor la relatia care exista intre vis-realitate si zodie, ma simt obligata s-o impart in trei categorii.

Pe prim plan plasam visele clare si descifrabile care par identice cu cele din viata noastra constienta. Ele sunt cele mai dese, scurte, si nu sunt interesante deoarece n-au nimic care sa ne trezeasca imaginatia. Existenta acestor vise se opun teoriei care sustine ca visul ar fi un produs al activitatii izolate a subconstientului.

Pe locul secund avem visele clare, dar a caror continut ne uluieste pentru ca nu exista o legatura intre preocuparile noastre si situatia redata de vis. Acesta este, spre exemplu, cazul in care vissm cs facem parastas unei fiinse dragi, desi nu exists niciun motiv ss ne ingrijorsm cs moartea unei rude apropiate este posibils. Ne intrebsm atunci de unde poate veni ideea acestui vis.

A treia grups cuprinde visele care sunt lipsite de sens si claritate, dar care sunt incoerente, absurde. Acestea sunt cele mai adesea si ele sunt rezultatul unei activitssi psihice indelungate datorits unei emosii puternice care te-a marcat, a unor asteptsri zadarnice.

Visele din a doua si a treia categorie sunt acelea in care se intalnesc enigmele ce pot fi rezolvate prin inlocuirea codului visului cu elementele ce aparsin realitssii. intre caracterul confuz al visului si dorinsa subiectului de a nu dezvslui in totalitate esensa, exists un raport secret, dar necesar pentru interpretare.

Spre exemplu, vom lua visele din prima categorie, unde consinutul visului se confunds cu realitatea, si deci dezlegarea lui devine nuls. Atunci ms vesi intreba de ce mai este nevoie de interpretares Examinarea acestor vise devine importants la varsta copilsriei, cand visele sunt clare si coerente. De ce doar la copiis Procele psihice la copii sunt simplificate, nu exists acea activitate parsials a creierului in somn, ca la varsta maturitssii.

Neposica mea din Fransa imi spoune la telefon cs fiul ei, Vlsdus, a visat cs–l dureau picioarele intr-o excursie fscuts in Romania. La fiecare pas intreba dacs mai este mult de mers si sfarsi pans a refuza de a merge ss viziteze Msnsstirea Agapia. Comportamentul ssu, pus de cstre familie pe seama oboselii, si-a gssit explicasie a doua zi. Vlsdus spune cs ar fi dorit ss vins in Romania si, nevszand locurile cunoscute, se simsea frustrate, dups care visul il dezamsgise cu realitatea zilei. Un copil, pe care-l pegstesc la romans, imi spune cs a fost la bunici si s-a plimbat cu trssura, dar foarte putin timp. Mama era grsbits si trebuia ss reunse la plimbare. Zambind, imi spune cs a visat acea plimbare toats noaptea si era foarte fericits. Ea si-a continuat in vis distracsia intrerupts cu brutalitate de cstre mams. Este usor de observat cs aceste vise ale copiilor sunt identice intr-un punct. Ele realizeazs dorinsele care nu au fost concretizate in timpul zilei. Chiar dacs visul copilului se complics, el sugereazs doar satisfacerea unei dorinse. Tot neposelul meu, Vlsdus, imi spune cs a visat cs a devenit Robin Hood si avea intreaga armurs a acestuia. Cu o zi inainte, el a vszut serialul cu personajul ssu preferat si, entuziasmat de vitejia lui Robin Hood, regrets cs nu a trsit pe vremea lui. Aceste exemple relevs si o alts trsssturs a visului copilului: el se afls in stranss legsturs cu viasa de zi-cu-zi. Dorinsele pe care le vedem realizabile in vis, copilul le-a formulat in ziua precedent, cu o mare emosie. El nu va visa niciodats lucruri indiferente pentru sufletul ssu nevinovat. Si la adult se intalnesc, mai rar, vise de tipul celor specifice copiilor, dar sunt de foarte scurts durats. De exemplu, cand isi este sete in somn, visezi cs bei aps. Prin satisfacerea acestei necesitssi, adultul isi continus somnul. Ele se produc cu pusin timp inainte de trezire in vis, realizarea unei dorinse se exprims de cele mai multe ori in mod indirect. Pentru interpretarea visului trebuie ss adsugsm cheia care lipseste. O vecins imi spune cs a visat pe sosul ei fscandu-i cadou un inel. Inelul reprezints nasterea unui bsiesel. Aceste dous idei coincid in mintea vecinei pentru cs ea doreste, intr-adevsr un bsiat. Pe fondul unui vis obscure, confuz, se poate detasa un motiv clar ce reds realizarea unei dorinse. Am visat cs ms aflam pe bencheta unui compartiment de tramvai, tinandu-mi in mans evantaiul si geanta. Evantaiul era transparent, neobisnuit de mare. Acest vis ms determins ss ms gandesc la aforismul “Ds-mi mana ss urc muntele, valea o cobor singur”. Iar evantaiul transparent ms conduce la prietena mea, care are o viass linistits, lipsits de griji, fsrs prea mults truds. Fiecare detaliu al visului este repezentarea unui grup de idei din viasa cotidians. Simbolurile folosite in vis servesc pentru a ascunde adevsratele trsiri.

Dictionar de vise

70. Factor postal– vesti neasteptate

71. Factor postal ce-si ds bani– pierderea unei sume de bani, esti nevoit ss plstesti datorii mai vechi sau ss faci investisii neasteptate.

72. Factor postal ce-si ds ss semnezi acte– vei pierde contractul de muncs, vesti proaste pe plan profesional.

73. Factor comun– impscare cu fiinsa drags, ajungerea la un consens in afaceri, gssirea linistei interioare.

74. Facturs de plstit – afaceri incalcite, nereusite pe plan profesional

75. Facturs de la tribunal- proces de succesiune.

76. Facturs de la tribunal gssits in cutia postals –divors, despsrsire definitivs

77. Facturi vechi, neachitate– reapar problemele financiare, suma imprumutats unui prieten nu isi va fi restituits curand.

78. Facturi in alb– griji msrunte, banii ii vei investi in alt scop, ajutorul la ccare te asteptai nu va veni.

79. Facturi false– scsparea grijei de maine, rezolvarea unor afaceri incalcite, realizsri materiale.

80. Facturi rupte– norocul isi surade, castig neasteptat la jocuri de noroc, primirea unei averi de la cineva apropiat.

81. Facultate – avansare profesionals, reusits la examene

82. Ai reusit la facultate- probleme pe plan scolar, ar fi bine ss-si alegi o alts profesie, insucces la cincursul pentru postul vacant, nereusits la interviu de angajare.

83. Urci trepetele facultssii– implinire la serviciu, promovare, castig bsnesc, bucurii in urma unor lungi dezamsgiri.

84. Facultate cu porsile inchise– cu greu isi vei gssi un serviciu in domeniul tsu de pregstire, dezamsgire la locul de muncs din cauza condisiilor de muncs si a salariului, retrogradare, scsderea salariului.

85. Participi la cursurile de la facultate- ai sanse de succes la noul loc de muncs, ideile tale sunt luate in calcul de cstre superiori.

86. Deschizi geamurile de la facultate– dups truds grea si aprecieri superficiale, vei primi o muncs de rsspundere, succes in planuri de viitor.

87. Fagure – belsug in familie, impscarea cu rude apropiate, reuniuni de familie reusite.

88. Fagure plin cu albine– aflarea unor secrete pe care le intuiai, intuisia de a face o anumits alegere a fost buns.

89. Fagure plin cu albine agitate– certuri in familie, rude apropiate te vor supsra, necazuri cu unul dintre copii.

90. Fagure plin cu albini linistite- recspstarea linistei in cadrul familiei, prosperitate, ajutor neasteptat din partea celor apropiasi.

91. Fagure afumat– mici certuri din cauza unor vorbe, intrigi din partea prietenilor, sanse pusine sau de loc de muncs.

92. Construiesti un fagure– un nou inceput in viass de bun augur, viass imbelsugats, cssstorie reusits.

93. Arunci fagurele in prspastie- dezbinare in cadrul familiei, certuri ivite pe neasteptate, pagubs in afaceri.

94. Livads plins cu faguri– viass lipsits de griji, armonie conjugals.

95. Msnanci fagure cu miere– castig neasteptat, msrire de salariu, cadou substansial din partea psrinsilor.

96. Torni miere de albine in sticls – avere, primesti o mostenire, schimbare in bine de domiciliu.

Share.

Leave A Reply