REMEDII PENTRU NASUL ROSU

0

Multor persoane li se inroseste nasul din primele zile de frig. Eforturile lor de a ascunde acest neajuns sub machiaj nu sunt totdeauna incununate de succes. Faptul se datoreste circulatiei sanguine defectuoase, avand loc o vasoconstructie, o diminuare a volumului vaselor. Este desigur o problema medicala, astfel de situatii intervenind nu numai la frig, ci si in restul timpului, sub influenta variatiilor de temperatura.

Remedii naturiste pentru nasul rosu

Tehnicile cosmetice folosite urmaresc acelasi obiectiv al echilibrarii circulatiei sanguine la nivelul fetei, ceea ce se realizeaza prin practicarea unor masaje speciale, aplicarea de lotiuni si creme, precum si luarea unor masuri preventive: – evitarea schimbarilor bruste de temperatura; – aplicarea pe nas si pe fata a unor creme protectoare. Ca remedii pentru nasul rosu se recomanda aplicarea de 2 – 3 ori pe zi de comprese inmuiate intr-un macerat de nalba, care se mentin timp de cateva minute, sau comprese cu apa calduta in care am dizolvat o lingurita de bicarbonat de sodiu; – masarea nasului cu o pomada pe baza de lanolina – vaselina – cate 5 g, borax 1 g si tinctura de capsici 20 pic. in vederea activarii circulatiei sanguine in zona respectiva. Nasul va fi masat timp de 2 minute, cuprinzandu-l intre degetul mare si aratator.

Nasul cu pielea uscata se descuameaza si se rideaza usor; se recomanda: spalarea zilnica cu un tampon de vata inmuiat in lapte caldut precum si folosirea saptamanala a unei masti din 5 g amidon, 5 g talc si lapte, care sa-i dea consistenta de pasta, sau masca din tarate de grau, miere de albine si lapte. Este indicat de asemenea masajul cu creme hranitoare sau cu ulei vitaminizat.

Nasul cu piele grasa. Daca nasul luceste – se recomanda frecarea acestuia seara cu o tarata cosmetica, compusa din faina de porumb o parte si doua parti tarate de grau. Acest neajuns se datoreaza unei secretii exagerate de sebum, fapt pentru care folosirea unei lotiuni usor alcoozate, astringente este foarte indicata.

Share.

Leave A Reply