Sapunuri medicinale

0

Sapunuri medicinale – sapun cu sulf si lanolina

Exista sapunuri de toaleta propriu-zise si sapunuri medicinale. Calitatea unui sapun depinde de gradul de neutralitate, de substantele dezinfectante, bactericide sau dezorizante pe care le contine.

Ce conditii trebuie sa indeplineasca sapunul de toaleta? Sa fie tare la pipait, sa aiba o suprafata neteda si uniform colorata, sa spumifice cu apa calda sau rece, sa aiba un miros placut.

Alegerea sapunului trebuie facuta in functie de natura pielii, de sensibilitatea ei. Daca pielea este normala si sanatoasa, putem folosi orice sapun de toaleta, indiferent de compozitia sa. Pielea uscata si sensibila necesita un sapun pe baza de lanolina, deci mai gras. Pielea iritata cere un sapun mai acid; pielea foarte grasa un sapun cu sulf sau borax. In lunile de vara se recomanda folosirea unui sapun deodorant.

Pielea grasa suporta bine apa si sapunul, dar este de preferat un sapun mai acid, care sa spumifice si sa curete bine.

Pentru copiii a caror piele este mai sensibila, se recomanda sapunurile speciale pentru copii sau sapunurile cu glicerina.

Sapunuri medicinale Borax

Sapunul Borax are actiune antiseptica si este indicat pentru pielea sensibila, in tratamentul seboreei si acneei.

Sapunul Formol este indicat contra transpiratiei picioarelor.

Sapunul gudron de fag este indicat la ingrijirea pielii grase, contra matretii si in diferite afectiuni ale parului si pielii capului.

Sapunul ihtiol isi gaseste utilizarea in unele afectiuni ale pielii, seboree, acnee.

Sapunul sulf are actiune antiseptica si este indicat in seboree, acnee, contra matretii.

Sapunul special pentru ingrijirea parului impiedica formarea matretii si caderea parului.

Share.

Leave A Reply