SFATURI PENTRU A TE LANSA CU SUCCES IN AFACERI

0

4 sfaturi pentru a te lansa cu succes in afaceri

A-ti incepe propria afacere, poate fi un pic intimidant – cel putin. Iata cateva sfaturi pentru a-ti transforma debutul antreprenorial intr-un succes.

1. Cunoaste-ti piata – pentru a te lansa cu succes in afaceri

O buna analiza a pietei va poate ajuta sa observati sansele care nu ar fi fost astfel asa de evidente. Veti descoperi de ce oamenii ar cumpara de la tine, care le sunt nevoile, precum si numarul potentialilor clienti.

Navigheaza pe web, descopera-ti competitorii; afla cat percep ei pentru produsele sau serviciile lor.

Ti-as sugera sa vorbeste cu publicul tinta. Afla daca sunt interesati de produsul/serviciul tau si cat ar plati pentru el.

2. Un plan de afaceri pentru succesul tau

O afacere de succes necesita un plan de afaceri, chiar de la inceputul ei. Inainte sa inchiriati o locatie, sa cumparati un telefon pentru firma, trebuie sa va alcaturi un plan de afaceri.

Pentru a obtine finantare de la investitori sau de la o banca, va trebui sa scrieti un plan de afaceri – sau cel putin sa stii care iti sunt obiectivele.

Un investitor ar dori sa vada date din piata, avantajele competitionale oferite de firma ta, un bun management al resurselor, o foarte buna organizare cat si previziuni financiare clare si robuste.

Este mult mai usor sa ai o baza de date a clientilor, cu cheltuielile lunare, pe care sa o modificati oricand, decat sa tineti toate aceste informatii in cap. Lipsa unui plan de afaceri ar putea sa aibe repercursiuni grave, sa te coste grav in viitor, putand duce chiar la falimentul afacerii.

Daca aloci suficient timp (poate chiar chiar si saptamani), valoarea unui astfel de plan, care ar contine studii, ideile si presupunerile proprii, ar putea avea o valoare inestimabila. De asemenea, pastreaza notitele despre orice sursa de informatie si despre datele financiare.

3. Joaca dupa reguli – pentru a te lansa cu succes in afaceri

Afla daca ai sau nu nevoie de certificate speciale, acte deosebite, licenta, pentru firma ta – un studio de Pilates are nevoie de training si acreditare.

4. Promoveaza-ti afacerea

Mamele sunt mari networkeri – ele sunt online acasa, in parc de pe telefonul mobul, asteptand la dentist. La fel si prietenii! Orice promovare este binevenita.

Twitter si facebook-ul sunt de asemenea bune instrumente de marketing. Dar nu este numai ideea de a intoxica oamenii cu brandul tau. Foloseste-te de aceste platforme pentru a-ti construi o comunitate de clienti si ofera-le informatii despre afacerea ta, riscurile tale; tot aici poti cere informatii cu privire la nevoile lor.

Share.

Leave A Reply