Tratament pentru pielea aspra

0

De foarte multe ori ne confruntam cu o problema a pileii destul de neplacuta si anume o ingrosare a pielii de pe coate, de pe genunchi sau calcaie. Ingrosarea pielii pe anumite zone sau regiuni care devin groase se numeste calus. Aceasta conditie a pielii este rezultatul unor depozite excesive de celule moarte de la suprafata pielii, celule care, in general, sunt zilnic eliminate prin frecarea de haine sau dormitul printre cearceafurile lenjeriei de pat. Vremea rece care reduce cantitatea de grasime de la suprafata pielii, care actioneaza ca un glu (lipici usor), face ca multe celule ce ar fi trebuit sa fie eliminate, sa nu se desprinda sau descuameze, adaugand straturi superficiale de celule uscate (cheratina).

Tot lipsa de emolient sau de grasime contribuie si la aparitia pielii groase care prezinta adesea crapaturi, la coate si, in special, pe calcaie. Asemenea manifestari se datoreaza exclusiv lipsei de ingrijire zilnica si pot fi evitate sau eliminate daca veti folosi o crema care sa ajute la inmuierea acestui strat uscat.

Tratament pentru pielea aspra

Pentru regiunile cu piele groasa este benefic si necesar urmatorul tratament:

1. Turnati sapun lichid intr-un vas cu apa calda. Scufundati sau coatele sau calcaiele in apa, timp de 15 minute. In cazul genunchilor aplicati un prosop muiat in apa calda cu sapun si folositi-l ca pe o compresa, timp de 15 minute.

2. Frecati zonele respective cu un prosop de panza aspra, o perie aspra sau o piatra Ponce pana cand simtiti o usoara senzatie neplacuta.

3. Clatiti si uscati pielea.

4. Cand pielea voastra este complet uscata, aplicati o crema de tratament, cum ar fi o crema de noapte sau o crema emolienta si hidratanta incalzita (puneti crema intr-o lingura si tineti-o putin deasupra unei flacari). Frecati cat mai energic pana cand va convingeti ca a fost bine absorbita si lasati-o acolo pana cand a intrat definitiv in piele.

5. Acoperiti regiunea cu un prosop cald.

Repetati acest tratament de doua sau de trei ori pe saptamana, pana cand pielea a redevenit neteda. Pentru pielea excesiv de aspra va recomand sa:

1. Imbaiati zona aspra, ca si in cazul precedent, intr-o solutie de apa calda si sapun lichid.

2. Aplicati o crema hidratanta pe suprafetele dorite si frecati puternic zona afectata.

3. Luati o mana de malai si frecati cu miscari circulare, destul de ferme peste crema.

4. Indepartati atat malaiul cat si crema. Incalziti o lingura de crema hidratanta si masati cu ea in zona respectiva, timp de cinci minute.

Daca este posibil, pastrati cremele si lotiunile respective aplicate peste noapte. Cel mai bun lucru ar fi sa purtati o imbracaminte din bumbac pentru a impiedica pierderea cremei precum si patatrea lenjeriei de pat.

Dimineata urmatoare, aplicati un strat subtire de crema hidratanta si frecati bine. Repetati aceasta operatie odata pe saptamana pana cand pielea isi recapata supletea si netezimea.

Share.

Leave A Reply