Vindecarea cancerului este posibila

0

Prima linie de aparare a organismului împotriva cancerului.

Cercetările spun că celulele canceroase sunt acoperite cu un strat de proteine care împiedică bariele normale ale corpului să ajugă la acestea. Dacă stratul de proteine format în jurul celulelor canceroase este dizolvat de procesul normal al organismului, atunci se va permite celulelor albe din sânge (leucocite) să distrugă celulele canceroase, astfel prevenind apariţia cancerului. O enzimă este un catalizator, o substanţă chimică ce permite alimentelor să fie descompuse în nutrienţii care le constituie. Corpul produce multe enzime în pancreas. Toţi oamenii au celule canceroase în corpurile lor, şi acestea sunt în mod normal distruse deoarece tripsina, un tip de enzimă ce înfrânge bariera de proteine ce acoperă celula cancroasă, şi apoi celulele albe din sânge atacă celulele canceroase rămase şi le distrug. Astfel, enzime pancreatice ca tripsina acţionează ca enzime defensive în asociere cu alte enzime digestive. Aceasta este prima linie de apărare a organismului împotriva cancerului.

Eşecul corpului în a furniza suficiente enzime pancreatice se poate datora:

1. vârstei sau factorilor ereditari

2. unui pancreas slab

3. rata dezvoltării cancerului este atât de mare încât enzimele pancreatice nu-i pot face faţă

4. alimentele pe care le consumăm pot epuiza enzimele pancreatice în procesul digestiv, lăsând doar foarte puţine în sânge. Proteinele animale şi alimentele conservate în mod special folosesc mari cantităţi de enzime pancreatice.

5. enzimele sunt distruse de temperaturi de peste 130 de grade, aşa că dacă nu consumăm fructe crude şi salate sau legume nepreparate, nu ingerăm enzime (alimenlete îngheţate acasă sunt bune, dar cele îngheţate de la supermarket pot să fi fost procesate într-un anumit mod)

Curăţă şi spală cu atenţie fructele şi legumele crude înainte de consum. Încearcă întotdeauna să îndepărtezi pielea fructelor şi legumelor înainte de folosire, astfel evitând ingerarea de pesticide folosite în timpul cultivării.

Enzimele care digeră proteine sunt furnizate corpului de către pancreas. Alt aspect este faptul că pancreasul este aproape întotdeauna suprasolicitat în încercarea de a produce enzime digestive pentru digerarea mâncării gătite pe care o consumăm. Alimentele gătite, rafinate şi procesate nu au enzime. În situaţia în care pancreasul nu furnizează un aport suficient de enzime care digeră proteinele, atunci organismul se află în faţa unui mare risc de a dezvolta celule canceroase.

Aşadar, pentru a ameliora deficitul de enzime care digeră proteine, în organismul nostru, consumul de proteine animale ar trebui redus complet (deoarece proteinele animale necesită multe enzime pentru a fi digerate).
Mănâncă mai multe legume şi fructe crude şi în special acelea care sunt cunoscute pentru conţinutul lor de enzime pancreatice (digestive), ce vor reduce încărcarea pancreasului. Fructele crude cum sunt papaya şi ananasul sunt unele din cele mai bune surse de enzime digestive.

Ele sunt de asemenea o sursă bună de vitamina B17, care este la fel de importantă în lupta împotriva cancerului.

*Extract din frunze de papaya*

Enzimele ajută organismul să digere alimentele “moarte” pe care le mâncăm şi de obicei devin toxice pentru organism mai târziu în viaţă. Organismele noastre produc enzime din pancreas dar dieta noastră suprasolicită pancreasul atunci când cei mai mulţi dintre noi ajung în jurul vârstei de 25 de ani. Frunzele de papaya conţin o enzimă numită papaynă. Această enzimă are o capacitate de a distruge învelişul proteic din jurul celulei canceroase, permiţând apoi corpului să distrugă celula de cancer. Fructele uscate de papaya sunt fierte şi extractul obşinut astfel este folosit în tratarea cancerului.

*Cum să prepari extract din frunze de papaya şi cât de des să-l bei?*

Prepară extractul fierbând o frunză medie de papaya într-un litru de apă. Dă-o în clocot şi las-o astfel timp de cinci minute. Apoi las-o să se răcească şi pune-o la frigider. Bea un sfert de ceaşcă din extract, fie rece sau fierbinte, fără a adăuga nimic în el. Bea timp de o săptămână, o dată pe zi, şi apoi de două-trei ori pe săptămână. Aceasta va ajuta la menţinerea nivelului de enzime digestive.

A doua linie de aparare a organismului împotriva cancerului

Este aportul de vitamina B17, care este un agent chimioterapeutic natural, găsit practic în toate seminţele caiselor, piersicilor, prunelor, merelor, cireşelor, portocalelor, nectarinelor etc. în concentraţie de doi
până la trei la sută. Vitamina B17 este un compus numit nitrilozid ce conţine amigdalină sau letril. Celulele canceroase sunt cunoscute ca trofoblaste. Aceste celule conţin o enzimă numită beta-glucozidază, de asemenea cunoscută ca enzimă de declanşare.

Când nitrilozidaza intră în contact cu enzima beta-glucozidază, nitrilozidaza este spartă pentru a forma două molecule de glucoză, o moleculă de benzaldehidă (extrem de toxică pentru celula canceroasă) şi o moleculă de hidro-cianură (oarecum toxică celulei canceroase). Celulele normale ale corpului conţin enzima numită rodanază care “neutralizează” nitrilozidele, această enzimă nepermiţând eliberarea benzaldehidei sau HCN.

În acest fel, nitrilozidele servesc doar ca glucoză pentru celulele sănătoase, furnizând energie. Dar în interiorul organismului, doar celula canceroasă şi numai aceasta conţine enzima numită beta-glucozidază.

Esenţial aici este faptul că benzaldehida şi HCN trebuie formate. Ele nu plutesc libere în nitrilozide pentru a fi apoi eliberate. Ele trebuie produse. Enzima beta-glucozidază, prezentă în celulele canceroase, şi doar acea enzimă, este capabilă de producerea de benzaldehidă şi HCN din nitrilozide, înăuntrul celulei maligne cauzând distrugerea celulei canceroase şi numai a ei.

Astfel, numai celulele canceroase pot converti nitrilozidaza în benzaldehide şi HCN, iar procesul ucide celulele canceroase, în timp ce doar hrăneşte celulele normale. Aceasta este o reacţie la ţintă. Nu are efecte
adverse asupra celulelor normale. Dacă nu există celule normale în corp, nu există beta-glucozidază.

Dacă nu există beta-glucozidază, nici benzaldehida sau HCN nu vor fi formate din nitrilozide. În ţesutul mamar normal, prin acţiunea rodanazei, în prezenţa compuşilor purtători de sulf, converteşte benzaldehida sau HCN
în tiocianat, un compus perfect non-toxic. Tiocianatul este apoi excretat în urină.

*Alimente conţinând vitamina B17*

Sâmburii de caisă sunt foarte bogaţi în vitamina B17.
Sâmburii/seminţele/miezul de pere, prune, piersici, mere, cireşe, struguri, prune uscate, nectarine şi renglote sunt de asemenea bogate în B17.

Fructe ca zmeură, căpşuni, mure, cireşe, merişoare, agrişe şi dude conţin vitamina B17 (nitrilozide).

Fasole ca soiurile fava, linte încolţită, mung încolţită, broad, burma, năut, lima, rangun, fasole cu bob mare, fasole cu bob untos conţin de asemenea B17 (nitrilozid).

Seminţele încolţite de lucernă, bambus, fava, năut garbanzo, fasole mung, mei, hrişcă, in, orz, linte, bob, sorghum cane de asemenea conţin cantităţi mari de vitamina B17 (nitrilozid).

Nuci cum ar fi migdalele amare (nu cele dulci), alunele macadamia sunt foarte bogate în B17.

Cerealele cum ar fi ovăz, orz, orez brun, hrişcă, in, mei, secară conţin de asemenea vitamina B17.

Fructele de eucalipt şi lucernă conţin vitamina B17 (nitrilozid).
Legumele cu ar fi cartofii dulci şi maniocum sunt de asemenea bogate în B17.

Consumul de zece mieji de caisă (mare) pe zi, fie mestecaţi întregi fie măcinaţi, ar furniza suficientă vitamina B17 pentru a proteja permanent împotriva cancerului. Este sugerat ca miejii să fie mâncaţi toţi odată, lăsând cel puţin o oră între mese şi servirea lor. Manâncă zece mieji de caisă mare sud-africană pe zi. Cinci dimineaţa şi cinci seara. Nu înghiţi sâmburele întreg, el trebuie mestecat bine.

Dacă foloseşti mieji mici, echivalentul cantitativ este de aproximativ 7 grame, cu 3.5 grame mâncate odată. Dacă nu obţii suficientă
vitamina B17 din alimente, atunci e nevoie de suplimenţi.
Pentru orice persoană care suferă de cancer, prima şi cea mai importantă problemă de luat în considerare este să aducă aportul maxim de vitamina B17 în organism în cel mai scurt timp posibil, deşi este indicat să măreşti doza gradual după primele zile. Alimentele naturale ar trebui consumate în cantităţi biologic naturale (nu mai mult de 30-35 de sâmburi pe zi, prea mulţi sâmburi sau mieji producând efecte secundare neplăcute).

Există tablete de 100 mg pentru preventie, şi 500 mg sau 3 g injectabil pentru a trata o deficienţă serioasă şi cancerul. Dacă mănânci sâmburii în acelaşi timp cu tabletele B17 prescrise de medic, atunci este recomandat să existe două ore între sâmburi şi pastile.

Este să stimulezi şi să dezvolţi un sistem imunitar slăbit. Când sistemul imunitar slăbeşte, cresc posibilităţile de apariţie ale afecţiunilor metabolice degenerative. Unul din primele obiective ale tuturor terapiilor metabolice este să revitalizeze sistemul imunitar al organismului şi să-l readucă la o condiţie complet funcţională.

Sistemul imunitar depinde de o serie întreagă de nutrienţi iar suplimentarea acestora s-a dovedit a stimula imunitatea. Exemplele sunt vitamina A, unele din vitaminele din familia B, vitamina C, E, seleniul, manganul, cuprul şi zincul, calciul şi aminoacizii.

Hipotiroidismul şi deficienţa vitaminei B slăbesc sistemul imunitar, şi de aceea se poate răci, gripa, lua infecţii respiratorii, alergii şi în final cancer. Are sens aşadar să comsumăm alimente bogate în antioxidanţi. Legătura dintre creşterea aportului de legume şi fructe şi descreşterea riscului este foarte convingătoare în privinţa cancerului. Exerciţiile fizice, atitudinea pozitivă şi râsul de asemenea stimulează sistemul imunitar.

Consumă alimente organice, mai multe legume şi fructe, alimente crude sau doar uşor preparate (gătitul distruge enzimele). Consumă mai puţină carne şi mai multă carne slabă, ex. pui (scoţând pielea), alege peşte gras pentru grăsimi Omega3 şi limitează aportul de lactate (preferabil elimină produsele în întregime, cu excepţia iaurtului. Aportul de calciu nu este condiţionat de produsele lactate. Ia suplimente de multivitamine şi minerale, vitamina C, un complet antioxidant şi poate anumite ierburi cum ar fi ustuoiul şi ciupercile shiitake, aloe vera, frute de soc, sirop de noni, ananas, papaya şi seminţe încolţite. Toate acestea vor întări sistemul imunitar. Consumul zilnic de iaurt sporeşte imunitatea. Suplimenţii glico-nutritivi pot spori sistemul imunitar cu până la 400%.

Toate afecţiunile încep la nivel celular, dacă celulele noastre nu primesc amestecul corect de nutrienţi, neputând rămâne sănătoase. Glico-nutrienţii hrănesc organismul la nivel celular, astfel sporind sistemul imunitar. Sistemul digestiv reprezintă un proces important al corpului. El acţionează ca o apărare împotriva substanţelor potenţial dăunătoare, 80% din sistemul imunitar al corpului fiind localizat în sistemul digestiv astfel că păstrarea unei bune sănătăţi digestive este importantă deoarece un sistem digestiv echilibrat poate ajuta la sănătatea generală şi la imunitate digestivă, permiţându-ţi să fii activ şi să te simţi excelent.

Metode pentru a menţine sănătatea digestivă corectă sunt aportul de apă (nu în exces), exerciţiile fizice regulate, consumul de fructe şi legume (spălaţi-le bine înainte de a le consuma).

*Gliconutrienţii, stimulatori imunitari*

Sunt mulţi gliconutrienţi esenţiali – xiloza, care este importantă pentru comunicarea intercelulară şi deasemenea acţionează ca agent antibacterian şi antifungic. Cercetările arată că xiloza poate ajuta la prevenirea cancerului tractului digestiv.

Fucoza acţionează ca un modulator pentru imunitate prin inhibarea creşerii tumorilor şi răspândirii acestora, precum şi stimulator al comunicării celulare.

Galactoza inhibă creşterea şi răspândirea tumorilor, stimulează vindecarea rănilor interne, scade inflamaţia, stimulează comunicarea celulară şi creşte absorbţia calciului.

Glucoza este o puternică sursă de energie rapidă care se poate elibera direct în sistemul sanguin. S-a dovedit faptul că aceasta stimulează memoria, absorbţia calciului şi comunicarea celulară.

Manoza, joacă un rol major în remodelarea ţesuturilor, comunicarea celulară, inhibarea creşterii şi răspândirii tumorilor şi prevenţia infecţiilor bacteriene, virale, parazitare şi fungice.

N-acetil-glucozamina scade inflamaţia şi este esenţială pentru comunicarea intercelulară şi pentru inhibarea răspândirii tumorilor.

Acidul N-acetil-neuraminic este un modulator imunitar. Sursa principală de gliconutrienţi este în ciuperci, sevă şi seminţe, în timp ce sursa secundară este în cereale, fructe şi legume.

*Sfaturi pentru a fi mai activ*

– Foloseşte scările, în locul liftului
– Dacă poţi, mergi pe jos sau pe bicicletă, până la destinaţie
– Fă exerciţii fizice la prânz
– Fă o pauză de exerciţii fizice la serviciu, pentru a te întinde sau plimba puţin
– Mergi să dansezi cu partenerul sau prietenii
– Planifică vacanţe active
– Implică-te în unele activităţi sportive, funcţie de energia ta
– Foloseşte o bicicletă staţionară sau o bandă de exerciţii când te uiţi la TV

A patra linie de aparare a organismului împotriva cancerului

Este consumul antioxidanţilor, agenţilor antiinflamatori şi mineralelor naturale. Oganismul uman produce în mod constant molecule instabile, numite oxidanţi. Numite, în mod obişnuit, şi radicali liberi. Pentru a deveni stabili, oxidanţii fură electroni de la alte molecule şi în acest proces dăunează proteinei celulare şi materialului genetic. Această daună poate lăsa celula vulnerabilă la cancer.

Antioxidanţii sunt substanţe care pot proteja celulele de daunele cauzate de oxidanţi. Antioxidanţii interacţionează cu radicalii liberi pe care îi stabilizează şi pot preveni unele din daunele cauzate de aceştia. Antioxidanţii sunt adesea descrişi ca “măturători” de radicali liberi, însemnând că ei neutralizează încărcătura electrică şi previn preluarea electronilor de la alte molecule, de către radicalii liberi.

Atunci când o moleculă de oxigen devine încărcată electric sau “radicalizată”, aceasta încearcă să fure electroni de la alte molecule, cauzând distrugerea ADN-ului şi altor molecule. În timp, asemenea daune pot deveni ireversibile şi pot duce la boli, inclusiv cancer.

Beta-carotenul, gluteina, vitaminele C, E şi A, precum şi alte substanţe, sunt antioxidanţi. Antioxidanţii sunt disponibil în fructe şi legume, nuci, cereale, etc. Beta-carotenul, gluteina, licopenele sunt găsite în majoritatea elementelor care au culoarea portocalie, inclusiv cartofii dulci, morcovii, piersicile şi dovleacul. Unele legume cu frunze verzi, inclusiv frunze de varză, spanac, varză kale, roşiile, pepenele roşu, guava, papaya, piersici, grapefruit roz etc.

Ceaiul verde conţine antioxidanţi numiţi catehine, care inhibă activităţile specifice ale enzimelor care duc la cancer. Acestea ţintesc şi repară mutaţiile ADN-ului cauzate de oxidanţi. Ceaiul verde conţine niveluri mai înalte de antioxidanţi decât ceaiul negru.

Vitamina A este găsită în trei forme principale: Retinol (Vitamina A1) 3,4-didehidroretinol (Vitamina A2) şi 3-hidroxi-retinol. Alimentele bogate în vitamina A sunt cartofii dulci, morcovii, spanacul şi lăptucile.

Vitamina C mai este numită acid ascorbic şi se poate găsi din abundenţă în multe fructe şi legume.

Vitamina E, numită şi alfa-tocoferol, se găseşte în migdale şi în multe uleiuri, inclusiv germeni de grâu, şofrănel, porumb şi uleiuri de soia. Se găseşte deasemenea în mango, nuci, broccoli şi alte alimente.

Seleniul este un mineral şi alimente ca orezul, grâul şi nucile de Brazilia sunt sursele principale de seleniu din dietă.

*Usturoiul şi prevenirea cancerului*

Usturoiul este bulbul comestibil al unei plante din familia Liliacee. Usturoiul, ceapa sau prazul sunt clasificate ca membri ai genului Allium. Astfel, sunt descrise în mod comun ca legume Allium.

Aceste legume conţin sulfaţi alili şi alte componente care furnizează proprietăţi anticancer şi încetinesc sau previn creşterea celulelor tumorale. Compuşii sulfaţi alili care se află în mod natural în usturoi şi ceapă fac celulele vulnerabile la stresul creat de produse ale diviziunii celulare deoarece celulele canceroase se divid foarte repede, acestea generând mai mulţi stresori decât celulele normale.

În acest fel, celulele canceroase sunt distruse de prezenţa compuşilor sulfaţi alili într-o măsură mult mai mare decât celulele normale. Decojirea usturoiului eliberează o enzimă numită alinază. Ea începe o serie de reacţii chimice care produc di-alil di-sulfida (DADS). Dacă usturoiul este gătit imediat după curăţare, tăire, tocare şi zdrobire, alinaza este inactivată şi proprietăţile anticanceroase ale DADS sunt pierdute. Se recomandă un interval de 15 minute după curăţare, pentru ca abia apoi usturoiul să fie tăiat, mărunţit, zdrobit şi gătit, pentru a permite reacţia alinazei.

*Avocado*

Avocado este bogat în glutation, un puternic antioxidant care atacă radicalii liberi din organism prin blocarea absorbţiei intestinale a anumior grăsimi. Deasemenea, furnizează şi mai mult potasiu decât bananele, fiind o puternică sursă de beta-caroten. Oamenii de ştiinţă mai cred că avocado se poate folosi în tratarea hepatitei virale (una din cauzele cancerului hepatic) precum şi în tratarea altor surse de distrugere a ficatului.

*Roşiile*

Roşiile conţin licopen, un antioxidant care atacă moleculele mobile de oxigen, numite şi radicali liberi, care sunt suspectate de a cauza cancer. În aparenţă, cu cât este mai caldă vremea, cu atât roşiile produc mai mult licopen. Ele conţin deasemenea vitamina C, un antioxidant care poate preveni distrugerea celulelor, lucru care ar fi dus la cancer. Pepenii roşii, morcovii şi ardeii roşii conţin deasemenea aceste substanţe, dar în cantităţi mai mici. Această substanţă este concentrată prin gătirea roşiei. Oamenii de ştiinţă din Israel au arătat că licopenul poate ucide celulele canceroase din gură. Un aport ridicat de licopen a fost deja legat de reducerea riscului de cancer la sân, prostată, pancreas şi colorectal.

Studiile recente indică faptul că pentru o absorbţie corectă, organismul are nevoie şi de ulei, alături de licopen, aşa că roşiile trebuie să fie mâncate cu puţin ulei, cum ar fi uleiul de seminţe de in sau uleiul de măsline. Consumarea împreună a roşiilor cu broccoli oferă o şi mai bună protecţie împotriva cancerului, decât dacă ele ar fi mâncate separat. Împreună, ele scot în evidenţă ce este mai bun în fiecare şi maximizează efectul de luptă împotriva cancerului.

*Morcovii*

Morcovii conţin mult beta-caroten care poate ajuta la reducerea unei game largi de cancere, inclusiv cele la plămâni, gură, gât, stomac, intestin, vezică, prostată şi sân. Unele studii indică faptul că beta-carotenul în exces poate cauza cancer, aşa că nu consuma morcovi în cantităţi mari, de 2-3 kg pe zi, pentru că mai mult decât benefic ar fi să consumi jumătate, până la trei sferturi, de kilogram pe zi.

S-a dovedit faptul că substanţa numită falcarinol, care se găseşte în morcovi, ar reduce riscul de cancer, ar reduce creşterea celulelor canceroase izolate, mai ales când sunt expuse încet la falcarinol. Această substaţă este o poliacetilenă care este distrusă dacă morcovii sunt gătiţi, deci este important să nu îi găteşti, ci să îi mănânci cruzi sau făcuţi suc.

*Sfecla roşie*

Sfecla roşie este faimoasă pentru abilitatea de a curăţa sângele. Sfecla conţine calciu, sulf, fier, potasiu, beta caroten şi vitamina C. Sfecla are un conţinut bogat în minerale, care întăreşte ficatul şi vezica biliară, şi care reprezintă pietre de temelie pentru corpusculii din sânge şi pentru celule. Sfecla este o sursă bună de carotenoide, care ajută în prevenirea tuturor tipurilor de cancer. Are un bogat conţinut de mangan, care este un mineral important pentru funcţia creierului.

Sfecla roşie conţine, deasemenea, mult antioxidant şi are proprietăţi anticancer. Betacianina, betaina, betalaina şi betanina sunt pigmenţi care dau sfeclei culoarea roşie. Aceasta este extrem de bogată în flavenoide anticancer, care sunt folosite în terapiile cu sucuri care tratează cancerul. Sucul de sfeclă este foarte concentrat. Nu-l bea simplu. Diluează-l cu un suc mai slab, cum ar fi cel de morcov sau de mere. Sucul de sfeclă s-a dovedit a fi terapeutic, în tratamentele pentru leucemie şi cancer.

Sfecla poate cauza colorarea scaunului în roşu şi poate da urinei un aspect roşiatic.

*Merele*

Există o vorbă care spune – Un măr pe zi, de doctor te va feri. Studiile arată că în coaja de măr roşu (cu cât culoarea este mai închisă, cu atât mai înalt este nivelul de componente) se găsesc cele mai multe din substanţele fitochimice care stau la baza majorităţii proprietăţilor antioxidante şi anticanceroase. Întreg fructul conţine o complexă combinaţie de fitochimicale, inclusiv flavonoide şi acid fenolic.

Sunt trei clase de fitochimicale conţinute în măr. Flavonoid – cuercitin, care este un tip de fitochimicală numită flavonoid. Cuercitina a dovedit puternice activităţi antiinflamatorii. Polifenoli – acid ferulic, un agent fitochimic fenolic. Acest compus are activităţi importante în lupta cu cancerul şi oxidanţii, putând neutraliza radicalii liberi ce pot fi implicaţi în distrugerea ADN şi îmbătrânirea celulară accelerată. Triterpenoidele – acidul ursolic, un pentaciclic triterpenoid. Acest agent fitochimic inhibă creşterea tumorilor şi are, deasemenea, proprietăţi antiinflamatorii şi antimicrobiene.

Nu păstra merele alături de legume cum ar fi verdeaţa, broccoli, varza sau conopida, pentru că emană un gaz care le va distruge. Gazul produs de mere va accelera şi stricarea altor fructe, cum ar fi bananele, kiwi, piersici, pere şi prune, dacă sunt păstrate laolaltă.

A cincea linie de aparare a organismului împotriva cancerului

Dacă starea fluidelor noastre extracelulare, în special sângele, devine acidă, ne vom simţi mai întâi obosiţi, cu tendinţa de a răci etc. Când aceste fluide devin şi mai acide, starea noastră se manifestă prin dureri şi alte suferinţe, cum ar fi durerea de cap, durerile în piept, de stomac etc. Dacă sângele dezvoltă o condiţie şi mai acidă, atunci corpul depozitează inevitabil aceste excese de substanţe acide în anumite zone ale sale unde sângele nu va mai putea să menţină o condiţie alcalină, lucru ce cauzează acidifierea acestor celule şi scăderea oxigenului.

Dacă această tendinţă continuă, aceste zone cresc în aciditate şi unele celule mor, apoi aceste celule moarte devin chiar ele acizi. Totuşi, unele din celelalte celule se pot adapta în acest mediu. Cu alte cuvinte, în loc să moară ca celule normale, într-un mediu acid, unele celule supravieţuiesc devenind celule anormale. Aceste celule anormale sunt numite celule maligne. Celulele maligne nu corespund cu funcţia cerebrală şi nici cu propriul nostru cod de memorie ADN. De aceea, celulele maligne cresc nedefinit şi dezordonat. Dacă aceste celule maligne pot creşte doar în organisme acide/ acidifiate (creier, sâni, plămâni etc.) celulele se răspândesc repede şi preiau controlul organismului.

Dacă organismul devine alcalin, celulele nu se mai pot răspândi şi stau grupate într-un singur loc. Pe măsură ce organismul devine tot mai alcalin, cancerul nu se mai poate răspândi şi fie devine adormit, fie dispare. Dacă un organism este alcalin, celulele canceroase nu pot creşte şi nu se pot multiplica iar, în final, cancerul va fi vindecat. Un organism alcalin nu va avea niciodată cancer. UN ORGANISM ALCALIN NU CEDEAZĂ ŞI NU SE ÎMBOLNĂVEŞTE NICIODATĂ.

Dacă un organism are cancer, înseamnă că el este acid şi cancerul se poate forma doar în organisme acide. Dacă ai cancer, înseamnă că organismul tău este mai mult acid decât alcalin şi aceasta se poate inversa indiferent de stadiul cancerului.

Doar scheletul cancerului este acid, atât şi nimic mai mult. Dacă organismul tău este acid, poţi face cancer. Dacă organismul tău este alcalin, nu poţi face cancer, iar dacă ai cancer acesta poate dispărea, indiferent cât de critică ar fi situaţia. Dacă pH-ul din organismul tău este echilibrat (nivelul acid/ alcalin), vei fi sănătos.

Fă-ţi organismul alcalin, indiferent de situaţia bolii tale, chiar dacă mai ai 6 luni de trăit. Dacă organismul tău devine alcalin, cancerul tău nu se va mai răspândi şi va dispărea. Nu contează dacă mama sau tatăl tău au cancer şi dacă oricine altcineva din familia ta are cancer. Dacă organismul tău este alcalin, tu nu vei face cancer iar dacă ai cancer, acesta va fi în remisie iar un pacient diagnosticat cu doar 6 luni de trăit va putea trăi o viaţă normală fără cancer.

Indiferent unde eşti, în termeni de sănătate, trebuie să îţi echilibrezi pH-ul, trebuie să îţi faci organismul alcalin. Aceasta te va costa destul de mult dar îţi va schimba viaţa şi ţi-o va salva.

*Înţelegerea PH-ului*

PH-ul este măsura acidităţii sau alcalinităţii une soluţii. Se măsoară pe o scară de la 0 la 14 – cu cât pH-ul este mai jos, cu atât este mai acid, cu cât pH-ul este mai ridicat, cu atât este mai alcalin. Atunci când pH-ul este 7, el este neutru. Apa este compusul găsit cel mai abundent în organismul uman, cuprinzând 70% din acesta.

Corpul are o raţie acid-alcalină (sau acid-bază) numită pH, care este echilibru dintre ionii încărcaţi pozitiv (care formează acizi) şi ionii încărcaţi negativ (care formează baze). Organismul luptă în mod continuu să echilibreze pH-ul. Când acest echilibru este compromis, pot apărea multe probleme.

Este important să înţelegem că nu vorbim despre acidul gastric sau pH-ul din stomac. Noi vorbim despre pH-ul lichidelor din organism şi al ţesuturilor, care este o problemă cu totul şi cu totul diferită.

*Testează aciditatea şi alcalinitatea organismului tău cu fâşii pentru PH*

Se recomandă să îţi testezi nivelul pH-ului pentru a determina dacă nivelul acestuia are nevoie de atenţie imediată. Utilizând fâşiile de test pH, numite hârtie de turnesol (disponibilă la furnizorii de echipamente de laborator), poţi determina factorul tău de pH, repede şi simplu, chiar acasă.

Dacă pH-ul urinei tale fluctuează între 6 şi 6,5 dimineaţa şi între 6,5 şi 7 seara, organismul tău funcţionează în limite sănătoase. Dacă saliva ta se află între 6,5 şi 7,5 pe tot parcursul zilei, organismul tău funcţionează în limite sănătoase.

Timpul cel mai bun pentru a testa pH-ul este aproximativ cu o oră înaintea mesei sau cu 2 ore după o masă. Poţi, deasemenea, să testezi nivelul pH-ului tău la fiecare 2 zile. Scopul este să ţii nivelul Ph-ului la 7 sau mai sus, constant, pe parcursul întregii zile. Trebuie să îţi ţii organismul alcalin iar asta se poate face cu sucuri şi dietă.

*Mixtura tri-salină îţi poate face organismul alcalin*

Reţeta pentru mixtura tri-salină:

– 2 părţi bicarbonat de potasiu
– 3 părţi bicarbonat de sodiu
– 1 parte carbonat de calciu

Amestecă-le conştiincios, foloseşte o linguriţă din mixtura de mai sus la un sfert-jumătate de linguriţă de vitamina C pudră, dizolvă în apă şi bea în fiecare seară înainte de culcare. Asigură-te că toate aceste săruri se dizolvă înainte de a le bea.

DACĂ AI PROBLEME CU PRESIUNEA SANGUINĂ, TE RUGĂM CONSULTĂ MEDICUL ÎNAINTE DE A FOLOSI MIXTURA TRI-SALINĂ.

A sasea linie de aparare a organismului împotriva cancerului

A şasea linie de apărare este activitatea fizică. Orice mişcare a corpului, produsă de muşchii scheletici. Aceste mişcări rezultă din eliberarea de energie. Activitatea fizică este o componentă critică în echilibrul energetic, un termen folosit pentru a descrie felul în care greutatea, dieta şi activitatea fizică influenţează sănătatea, inclusiv riscul de cancer.

Activitatea fizică poate cauza schimbări în metabolismul hormonal, greutatea hormonală, funcţia imună, rezistenţa insulinică, factorii inflamatori şi nivelul hormonal, care ajută în prevenirea dezvoltării tumorilor. Victimele cancerului îşi schimbă nutriţia, activitatea şi exerciţiile regulate care pot reduce cancerul.

Prin deschizăturile nasului şi gurii, aerul şi mâncarea sunt introduse ca o sursă de energie pentru organism. Prin mecanismul corpului, energia necesară este absorbită producând rezultate nedorite, în forma reziduurilor, care sunt eliminate din organism prin deschizăturile naturale, anus, tract urinar, porii pielii, gură şi nas. Diferitele reziduuri sunt eliminate din organism prin diferitele orificii, în forma scaunului, urinei, transpiraţiei, sputei şi mucusului.

Dacă nu sunt complet eliminate, aceste reziduuri se pot acumula în organism şi după o perioadă de timp elementele nedorite, în forma toxinelor, încep să funcţioneze de la sine, fără controlul mecanismelor de control ale corpului iar această disfuncţie a activităţilor organismului duce la diferite boli. CU CÂT E MAI MARE CANTITATEA DE REZIDUURI, CU ATÂT MAI MARE ESTE BOALA.

Trebui să fim atenţi la această eliminare zilnică de reziduuri sub formă de scaun şi să avem grijă la alimentele pe care le ingerăm pentru a evita acele alimente pe care organismul nu le digeră uşor. Eliminarea urinei este de asemenea importantă şi fiecare trebuie să aibă cel puţin 5-6 apeluri de descărcare urinară pe zi şi pentru fiecare aportul substanţial de apă este necesar. Dacă eliminarea scaunului şi a urinei este corectă dar reziduurile prin transpiraţie sunt prea scăzute, atunci întreaga problemă poate începe de aici.

Întreg organismul este făcut din ţesuturi iar ţesuturile sunt lanţuri de celule iar celulele sunt guvernate de gene. Alimentele care sunt absorbite de organism merg în circuitul sanguin pentru ca sângele să meargă apoi în rinichi, pentru purificare. Dar, încă unele reziduuri pot fi lăsat în urmă, deşi ele ar fi trebuit eliminate prin ţesuturi via porii pielii. Diferite facilităţi sunt disponibile în acest moment pentru a grăbi procesul natural de eliminare a reziduurilor prin transpiraţie.

Primim zilnic apeluri naturale pentru eliminarea scaunului şi eliminarea urinei dar nu primim apeluri pentru eliminarea transpiraţiei. Oprim această eliminare datorită folosirii aerului condiţionat sau ventilatorului. Aceasta nu înseamnă că folosirea aerului condiţionat sau ventilatorului nu este benefică. Dar acumularea reziduurilor în sistem este cu siguranţă nocivă.

Cu toate acestea, prea multă transpiraţie este deasemenea un lucru negativ deoarece sunt multe elemente excretate prin sudoare, cum ar fi sodiul, potasiul, calciul, magneziul, zincul, cuprul, fierul, cromul, nichelul, plumbul şi multe alte urme minerale care sunt esenţiale pentru a fi reţinute în organism. Trebuie să facem exerciţii fizice pentru a permite organismului să transpire suficient, cel puţin făcând 45 până la 60 de minute de exerciţiu fizic în fiecare zi sau folosind băi de saună uscată, dar nu frecvent.

*Vitamina soarelui *

Lumina soarelui este o energie electromagnetică ce radiază din soare în valuri similare cu cele ale oceanului. Rolul esenţial al luminii solare stă în producerea şi reglarea nivelului de vitamina D, care este un nutrient important în lupta împotriva cancerului şi de asemenea este important pentru oase puternice şi sănătoase, la fel ca şi funcţionarea corectă a sistemului nervos şi a pielii sănătoase.

Lumina ultravioletă are valuri de diferite lungimi – UVA, UVB şi UVC. Este important să ştim că 90-95% din lumina ultravioletă a soarelui se află în grupul UVA iar UVB ocupă majoritatea celei rămase. În acest spectru ultraviolet vom găsi majoritatea efectelor benefice ale luminii solare. Când lumina soarelui loveşte pielea expusă, porţiunea UVB cauzează o schimbare chimică într-un tip special de colesterol prezent în piele, convertindu-l într-o formă de vitamina D. De la piele, această vitamină D inactivă călătoreşte prin sistemul sanguin până la ficat, unde este din nou alterată chimic şi, în final, la rinichi pentru alterarea finală într-o substanţă numită 125-dihidroxi-colecalciferol sau, mai simplu, vitamina D activă.

Deci, putem vedea că trei sisteme de organe – pielea, ficatul şi rinichii – lucrează împreună pentru a furniza corpului un nivel echilibrat de vitamina D.

Vitamina D nu se găseşte din abundenţă în alimentele pe care le ingerăm. Uleiurile din peşte furnizează cantităţile cele mai mari iar cantităţi mai mici se găsesc în ouă şi produse lactate. Aşadar, organismul depinde de expunerea regulată a pielii neacoperite la razele soarelui, ca o sursă principală.

Dacă ai lua vitamina D sub formă de pilulă, eşti predispus la un nivel toxic de vitamina D. Pielea, împreună cu rinichii şi ficatul, sunt inerent desemnate să întreprindă acţiunea de furnizare în siguranţă a vitaminei D naturale pentru organism, însă doar atunci când avem nevoie. Atunci când corpul are destul, conversia în forma activă încetineşte, astfel că nu există riscul apariţiei nivelului toxic.

Vitamina D devine cel mai important instrument al corpului pentru sănătatea oaselor. Ajută intestinele să absoarbă calciul şi fosforul din dietă. Fără destulă vitamina D în organism, acesta nu ar mai absorbi în mod corect calciul. Aşa că aveţi grijă, femei la menopauză, dacă luaţi suplimente cu calciu iar nivelul vitaminei D nu este adecvat, nu faceţi nimic pentru a ajuta construcţia oaselor.

Noi reclădim şi distrugem în mod constant oasele iar vitamina D exercită un efect direct printr-o acţiune asemănătoare hormonilor, care stimulează osul să depună minerale, să elimine osul vechi şi să îl înlocuiască cu un os nou. Aşadar, cu ajutorul razelor de soare şi al vitaminei D, plus o nutriţie corespunzătoare, putem construi şi menţine
oasele pe tot parcursul vieţii.

*Beneficiile Vitaminei D asupra sănătăţii*

Pe lângă construirea şi întărirea oaselor, este implicată în reglarea metabolismului, calciului (calciul este cel mai prevalent mineral din organism). Are, deasemenea, o deosebită importanţă în echilibrarea stărilor de spirit, alinarea depresiei, stimularea metabolismului, reglarea tensiunii arteriale şi prevenirea creşterii cancerelor de sân, colon, prostată şi chiar melanom malign.

Atunci când suntem expuşi la soare, glanda tiroidă este stimulată la fel ca şi producţia multor hormoni, cum ar fi testosteronul, hormonul de creştere, epinefrina şi norepinefrina (iar toate ajută în metabolismul greutăţii, în greutatea corporală şi ajută la controlul nivelului zahărului în sânge).

*Indicaţii pentru băile de soare*

1. Fă băi de soare pe tot parcursul anului.
2. Începe cu doar câteva minute de expunere, până când ai un fond roz. Nu lăsa pielea ta să se ardă.
3. Fă băi de soare cu pielea curată, fără loţiuni, săpunuri, parfumururi sau cosmetice.
4. Nu folosi loţiuni de protecţie solară – producerea vitaminei D şi a pigmentării melaninei sunt dependente de razele UVB.
5. Foloseşte loţiuni de protecţie solară doar după ce te-ai expus corespunzător la soare şi trebuie apoi să stai în soare pentru perioade lungi de timp.
6. Redu expunerea la soare atunci când eşti în zăpadă, nisip alb sau locaţii de înaltă altitudine.
7. Nu exagera cu limitele zilnice de siguranţă. Pune-ţi o pălărie şi îmbrăcăminte corespunzătoare precum şi loţiune de protecţie solară care conţine blocant solar fizic cum ar fi dioxidul de titaniu.
8. Bucură-te de soare – soarele este prietenul tău.
9. Dacă eşti non-vegetarian, atunci o linguriţă pe zi de ulei de ficat de cod sau două pilule pe zi se recomandă ca sursă minunată de vitamina D

Ce trebuie sa faci pentru a invinge cancerul?

1. Omoară cancerul înainte ca el să te omoare pe tine, aşa că manifestă o determinare puternică în lupta ta.
2. Încearcă să stai într-un mediu nepoluat, dacă este posibil cel puţin respiră adânc în locuri cu multă verdeaţă, în timpul zilei. Încearcă să menţii respiraţia după inhalare, cât de mult poţi, astfel ca organismul tău să absoarbă complet oxigenul necesar şi apoi respiră aerul nedorit.
3. Consumă alimente care sunt uşor digerabile. Nu exagera cu gătitul alimentelor pentru că gătitul este necesar numai pentru a distruge bacteriile, însă nu şi enzimele, iar consumarea alimentelor gătite prea mult va solicita prea multe enzime pancreatice, iar un pancreas suprasolicitat duce la numeroase boli complexe.
4. Asigură-te că organismul tău elimină complet reziduurile produse din alimente. Unele alimente rămân în intestin până la 2 sau 3 zile şi aceste alimente ar trebui complet evitate. Consumă 10-15 ml ulei de castor, o dată pe lună, care este un bun laxativ, pentru a induce mişcări intestinale în vederea eliminării alimentelor nedigerate.
5. Bea apă fiartă în exces şi filtrată, cel puţin 10 până la 12 pahare pe zi. Extractul de lămâiţă şi frunze de papaya este preferabil pentru înlocuirea aportului zilnic de apă. Bea 4 până la 5 pahare cu extract de lămâiţă, 1-2 pahare cu frunze de papaya şi 4-5 pahare de apă cu cupru. Elimină urina atunci când îţi vine să faci asta şi nu întârzia. Bea 2-3 pahare de apă dimineaţa, când te trezeşti. Apa păstrată în vase de cupru este foarte bună, pentru că poate distruge virusurile şi bacteriile nedorite. Cercetătorii spun că bacteria E-coly 157, care cauzează toxiinfecţiile alimentare, poate trăi nestingherită în vase de inox, chiar luni de zile, pe când vasele de cupru la temperatura camerei le pot ucide în doar câteva ore. La o temperatură de 4 grade, acest proces poate dura până la 14 ore. La 20 grade, în vas de inox, aceste bacterii trăiesc 34 de zile. Apa cu cupru poate fi preparată în două moduri. Umple un vas curat de cupru (foloseşte tamarind pentru a curăţa interiorul vasului, deoarece strălucirea interiorului acestui vas este necesară) cu apă, o monedă de aur pur şi o monedă de argint pur, şi fierbe-le la foc mic până când cantitatea de apă ajunge la 50%. Când cuprul se dizolvă în apă, aceasta devine ionică (cu electroliţi) şi ucide microorganismele din apă. Acei care nu au timp să supravegheze apa atunci când fierbe o pot păstra în vase curate de cupru, cu monede de aur şi argint, permiţându-i să stea astfel peste noapte, urmând să o bea a doua zi. Nu folosiţi această apă dacă a fost păstrată mai mult de 24 de ore, deoarece păstrarea ei pentru o perioadă mai lungă nu cauzează daune însă concentraţia de ioni devine saturată. Nu păstraţi apa în frigider, ea trebuie băută la temperatura camerei.
6. Fă băi de saună uscată, nu foarte frecvent. Căldura generată în timpul saunei deschide porii pielii şi ajută la eliminarea excesului de sare, toxine şi impurităţi din organism, şi din sânge, prin transpiraţie. Aceasta va elibera muşchii corpului şi va ajuta la îmbunătăţirea funcţiei sistemului imunitar al organismului. Deasemenea, va revitaliza starea de spirit, instalând o sănătate mai bună. Bea 1-2 pahare de apă înainte de a face o baie de saună. Atenţie – femeile însărcinate, pacienţii cu afecţiuni cardiace, cu tensiuni arteriale scăzute sau prea ridicate, precum şi cei care suferă de orice boală pentru care sauna ar putea efect negativ, ar trebui să consulte mai întâi un medic cu privire la condiţia lor fizică şi la durata băii de saună pe care o pot face.
7. Stai timp de 25-30 minute în cada plină cu apă caldă amestecată cu 3-4 linguriţe de praf de copt, trei sferturi de cană de lapte de cocos extras proaspăt şi 15-20 picături de ulei de cocos. Praful de copt este o substanţă care neutralizează acidul, aşadar va reduce nivelul acid al pielii. O altă baie necesară este cea cu peroxid de hidrogen.
Peroxidul de hidrogen este disponibil în aproape orice farmacie. Adaugă o cană şi jumătate de peroxid de hidrogen în cadă şi stai 25-30 minute. Peroxidul de hidrogen este practic apă cu un extra atom de oxigen ataşat atunci când oxigenul se eliberează împotriva germenilor, atunci când “oxidează”. Fiecare baie trebuie făcută o dată pe săptămână, cu cel puţin 2 sau 3 zile de pauză între băi.
8. Fă-ţi un masaj complet al corpului cu ulei de masaj, o dată la 15 zile. Masajul cu ulei va stimula sistemul limfatic şi vei beneficia de reducerea anxietăţii, depresiei şi îmbunătăţirea funcţiei
imunitare. Cel mai bun ulei de masaj este uleiul de cocos. Se spune, din punct de vedere clinic, că uleiul de cocos este compus 50% din acid lauric, singura sursă bună de acid lauric fiind laptele de mamă. Uleiul de cocos este
de asemenea antiviral, antifungic şi antibacterian. Atacă şi ucide virusurile, infecţiile bacteriene şi pe cele determinate de fungi şi drojdii. Uleiul de cocos este un antioxidant natural şi protejează corpul de distrugerile provocate de radicali liberi, prevenind totodată îmbătrânirea prematură şi bolile generative.
9. O cale eficientă de luptă împotriva cancerului este înfometarea celulelor canceroase prin a nu le mai hrăni cu alimente de care au nevoie pentru a se multiplica, reducerea consumului de zahăr cât mai mult posibil, zahărul hrănind cancerul. Scăzând aportul de zahăr care este o resursă importantă de alimentaţie pentru celulele canceroase, riscul de cancer este redus.
10. Înlocuieşte ceaiul cu ceai verde. Opreşte complet aportul de cafea. Ceaiul şi cafeaua suprimă sistemul.
11. Evită alimentele prăjite pe cât de mult posibil.
12. Înlocuieşte sarea iodată de masă cu sare sindhav (sare de piatră) sau sare de mare. Sarea de masă are o substanţă chimică adăugată, pentru a o face colorată în alb, substanţă dăunătoare.
13. Opreşte complet aportul de lapte. Laptele cauzează producerea de mucus în organism, în special în tractul gastro-intestinal. Cancerul se hrăneşte cu mucus iar, suprimând aportul de lapte, celulele canceroase vor fi înfometate.
14. Celulele canceroase nu pot supravieţui într-un mediu oxigenat. Oxigenul este un distrugător al cancerului. Fă exerciţii fizice zilnice şi respiraţii adânci pentru a avea mai mult oxigen la nivel celular. Terapia cu oxigen este astfel angajată să distrugă celulele canceroase.

15. Începe să faci exerciţii fizice, minim 20 minute de mers pe jos zilnic, şi 10 minute de exerciţii de respiraţie. Dacă nu îţi pui corpul în mişcare, cantitatea de sânge care circulă va fi redusă iar tu vei fi ca şi mort. FĂ EXERCIŢII FIZICE pentru a avea mai mult oxigen în sânge. Cancerul nu creşte într-un mediu oxigenat pentru că exerciţiile fizice aduc mai mult oxigen în sânge iar acest lucru face ca organismul tău să fie mai alcalin. Dacă ţii un pacient bolnav de cancer în pat şi îi spui că trebuie să se odihnească şi să o ia încet, aceasta este o mare greşeală. Este o sentinţă la moarte. Pacientul trebuie să se mişte, să fie activ. Fiecare pacient care se poate mişca trebuie să fie încurajat să se mişte. Pacienţii care nu se pot mişca trebuie să fie supravegheaţi foarte atent şi, de îndată ce au destulă putere, trebuie încurajaţi să înceapă să meargă, pentru că asta va readuce pacientul înapoi la viaţa lui normală de zi cu zi. Pacienţii
trebuie fie să meargă pe jos, fie să facă exerciţii pe bicicletă staţionară.
16. Bucură-te de viaţă – alătură-te clubului râsului. O inimă veselă este un medicament bun. Starea de spirit a pacienţilor se înrăutăţeşte atunci când trebuie să afle că au cancer şi când încep să creadă că sunt ca şi morţi. Fă-i să vadă filme amuzante şi alte lucruri care îi fac să râdă mult. Spune-le să nu ia nimic prea în serios. Atunci când
pacienţii se simt fericiţi, nivelul pH-ului creşte. Testele arată că oamenii deprimaţi şi supăraţi au nivelul pH-ului foarte scăzut, devenind acid. Cu cât sunt mai supăraţi, cu atât pH-ul lor este mai acid.
17. Multe boli încep în gură, aşa că igiena dentară este foarte importantă pentru o bună sănătate. Spală-ţi dinţii după ce te trezeşti şi înainte de a merge la culcare. Nu uita să îţi cureţi gura după
micul dejun, prânz şi cină, curăţă-te între dinţi, clăteşte cu soluţie de înlăturare a tartrului şi spală-te bine pe dinţi. Apoi, clăteşte-te cu apă cu sare sau apă cu praf de copt. Evită pasta de dinţi care conţine fluor.
18. Unele din suplimentele care permit organismului să ucidă şi să distrugă celulele canceroase sunt antioxidanţi, vitamine, minerale care construiesc sistemul imunitar. Vitamina E va ajuta corpul să elimine celulele distruse, nedorite şi de care nu este nevoie. Ia calciu 2000mg, magneziu 350mg, zinc 15-25mg şi multivitamine, în fiecare zi.
ANTIOXIDANŢI – MULTIVITAMINE ŞI MINERALE. Calciul schimbă pH-ul din fluidele corpului (nu şi din sânge, care îşi menţine un pH constant). Aici menţionăm fluidele corporale şi nu sângele. pH-ul sângelui rămâne la fel. Nu este
niciun dubiu că aportul de calciu schimbă pH-ul urinei şi salivei din acidic în alcalin.
Schimbând fluidele corporale din acide în uşor alcaline putem face un lucru foarte bun pentru sănătatea noastră. Calciul este foarte benefic. Vitamina C este solubilă în apă, ceea ce înseamnă că poţi ingera până la 40000mg pe zi, organismul tău luând exact atât cât îi trebuie iar restul fiind eliminat prin urină. Aceasta ajută organismul să devină alcalin. Cea mai bună sursă naturală de vitamina C sunt agrişele.
19. Consumul miejilor mari de caisă în fiecare zi, fie întregi, fie măcinaţi, va ajuta la creşterea nivelului vitaminei B17. Numărul necesar de mieji de caisă pentru consum se calculează înmulţind greutatea pacientului în kg cu 0,22 iar rezultatul este dozajul de mieji necesar pentru pacient zilnic. Dacă miejii de caisă nu sunt disponibili, atunci se pot consuma mieji/seminţe/sâmburi ed pere, prune, piersici, mere, cireşe, struguri, prune uscate, nectarine etc. Migdalele amare sunt deasemenea un bun înlocuitor.
20. Mănâncă papaya, ananas şi seminţe încolţite, pentru enzime pancreatice.
21. Mănâncă mei sau talpa-gâştei ca alternativă la grâu.
22. Foloseşte ulei de măsline în loc de ulei vegetal, evită uleiurile hidrogenate.
23. Consumă o sursă de hidrofilă cum ar fi pudra de grâu încolţit sau magmă verde.
24. Celulele canceroase se înmulţesc în mediu acid. Evită alimentele acide. Lucruri pe care nu trebuie să le consumi – SUC ACIDULAT/COLA – s-a descoperit că o cutie de suc acidulat are nevoie de 25 de pahare de apă pentru a fi contracarat acidul produs în organismul uman. S-a mai descoperit că sucurile acidulate dietetice chiar au crescut în unele cazuri nivelul de acid, mai mult decât sucurile acidulate normale. Evită să mănânci la restaurante fast-food, s-a descoperit că alimentele din restaurante fast-food sunt prea bogate în sodiu şi alte chimicale care fac
ca organismul să devină foarte acid. ALCOOL – s-a descoperit că alcoolul creşte nivelul acidului în pH. Chiar şi vinul roşu este dăunător. Doar strugurele negru, din care este făcut, este benefic. S-a descoperit că, dacă ai stoarce struguri negri în storcător, beneficiile ar depăşi cu mult tot ceea ce este bun la vinul roşu. Sucul pur de struguri negri are beneficii care nu pot fi măsurate. Este extrem de pozitiv pentru sănătate şi nivelul alcalin. ŢIGĂRI – s-a descoperit că ţigările nu doar cresc extrem de mult aciditatea pH-ului. Ele, deasemenea, dăunează pielii şi organelor interne.
Chimicalele din ţigări devin o parte din celulele tale. S-a constatat la persoanele care fumează că pielea îşi schimbă culoarea şi textura, organel îşi schimbă culoarea şi textura, celulele din organism mor mai repede şi devin acide.
De asemenea, pielea emană un miros diferit. S-a descoperit că ţigările sunt una din cele mai importante toxine şi numărul unu în lista de substanţe care trebuie blocate. ALIMENTELE DIETETICE, alimentele prăjite, au
fost dovedite ca fiind agenţi care cresc foarte mult nivelul acidităţii.
Evitaţi mâncarea chinezească. S-a descoperit că anumiţi agenţi din mâncarea chinezească sunt deasemenea toxici şi extrem de acizi în organismul uman, de exemplu glutamatul monosodic, msg, printre alţi mulţi agenţi toxici din mâncarea chinezească. Nu mânca prăjituri, biscuiţi, hot dog, grăsimi etc. Evită cafeaua, ceaiul şi ciocolata care au multă cafeină. Ceaiul verde este o alternativă mai bună şi are proprietăţi de luptă împotriva cancerului.
25. DIETĂ. Mănâncă mai puţin. Mănâncă mai mult fructe şi legume, crude sau fierte. Fără pâine, fără făină, fără sare şi fără condimente produse de om. Pentru gustări, mănâncă doar fructe, legume şi migdale, doar atât şi niciun fel de alte alimente, şi doar migdale nu alte nuci, poate doar mieji de caisă şi nu mai mult de 7g pe zi. Pacienţii trebuie să
aştepte o oră după ce mănâncă pentru a merge pe jos aproximativ 20 de minute iar asta după fiecare masă. Evident, dacă mergi pe jos mai mult va da roade.
Metabolismul arde calorii pe tot parcursul zilei şi greutatea ta se va reduce.
Rezultatele vor fi minunate şi nivelul alcalin se va opri din a deveni acid datorită exerciţiilor fizice constante. Nu mânca nimic cu 2 ore înainte de a te duce la culcare. O dietă formată 80% din legume proaspete şi sucuri, cereale integrale, seminţe, nuci şi puţine fructe ajută introducerea organismului într-un mediu pur alcalin. Echilibrează totuşi 20% din dietă, prin alimente gătite, inclusiv fasole. Sucurile din legume proaspete asigură enzime vii care sunt uşor absorbite şi care ajung la nivel celular în doar 15 minute pentru a hrăni şi a stimula creşterea celulelor sănătoase.
Enzimele sunt distruse la temperaturi mai mari de 40 grade Celsius. Pentru a obţine enzime vii pentru construirea celulelor sănătoase, încearcă să bei suc de legume proaspete (de cele mai multe ori legumele trebuie
să includă şi fasole încolţită) şi mănâncă legume crude de cel puţin 2-3 ori pe zi. Pacientul ar trebui să bea o dată dimineaţa şi o dată seara suc din – un castravete, 3-4 morcovi, o roşie, o mână plină de spanac
proaspăt / o sfeclă roşie (alternează în fiecare zi), un măr (cu coajă), o bucată mare de curcuma sau jumătate de linguriţă de pudră de curcuma.
26. Mănâncă 2 sau 3 căţei de usturoi împreună cu 8-10 frunze de neem pudră la micul dejun, prânz şi cină, în total pe zi 7-9 căţei de usturoi şi 20-30 de frunze de neem.
27. Foloseşte doar recipiente de sticlă, cum ar fi vasul Jena, pirex şi conteinere ceramice pentru a încălzi mâncarea în cuptoare cu microunde.
Evită folia de plastic – unele chimicale trimit semnale hormonale şi în general au un efect estrogenic. Alimentele care necesită conteinere de plastic în cuptorul cu microunde n-ar trebui folosite, în
special cele care conţin grăsimi. Combinaţia între grăsimi, temperaturi înalte şi plastic eliberează dioxină în alimente şi, într-un final, în celulele corpului.
Chimicalele pe bază de dioxină cauzează cancer. Dioxinele sunt extrem de otrăvitoare pentru celulele din organism. Deasemenea, nu îngheţa sticle de plastic cu apă, pentru că aceasta eliberează dioxina din plastic.
Deasemenea, folia de plastic este la fel de periculoasă atunci când este pusă deasupra alimentelor care vor fi gătite în cuptorul cu microunde. În timp ce mâncarea este pătrunsă, temperatura înaltă provoacă realmente topirea toxinelor otrăvitoare din plastic şi scurgerea lor în aliment.
Acoperă mâncarea cu un prosop de hârtie.
28. Mănâncă zilnic 5 linguri de seminţe de in plus trei alune de pădure râşnite asemeni cafelei şi amestecate cu jumătate de cand de lapte de cocos extras proaspăt. Seminţele de in sunt un excelent antioxidant pentru organism iar laptele de cocos este o excelentă sursă de acid lauric.
29. Mănâncă multe roşii (crude sau gătite) pentru că ele au proprietăţi anticancer foarte puternice.
30. Zmeura conţine acid elagic care este anticancer. Trebuie să mănânci zmeură pe stomacul gol înainte de a mânca orice altceva sau cu iaurt, pentru că învelişul de iaurt le va proteja în stomac.
Dacă fructele stau în stomac prea mult, dacă ai mâncat ceva înainte, acidul din stomac va distruge toate proprietăţile curative. Nu uita să speli zmeura bine deoarece contaminarea cu pesticide trebuie eliminată complet.
31. Adaugă mai mult fier în dieta ta, gătind alimentele într-o tigaie de fontă. Fierul ajută oxigenul să se ataşeze de hemoglobină în sânge, pentru a fi livrat la celule, atunci când acestea au nevoie de oxigen proaspăt. Adăugând fier în dieta ta, în mod natural, din minerale coloide şi gătirea alimentelor în tigaie de fontă, vei asista cu succes sângele. Atunci când găteşti într-o tigaie de fontă, fierul se scurge din tigaie în aliment, în timp ce acesta este gătit. ÎMBOGĂŢIT CU FIER, iată publicitatea la unele produse care îţi bagă în cap că cei mai mulţi dintre noi ar avea
un sânge cu puţin fier. De fapt, dacă ai prea mult fier, aceasta se leagă de probleme cardiace, cancer sau diabet, aşa că evită consumul unei supradoze de suplimente pe bază de fier.
32. Bea mixtura tri-salină pentru a-ţi menţine corpul alcalin.

Share.

Leave A Reply