Vitamine esentiale contra caderii parului

0

Din cauza programului incarcat, haotic, dietelor pe care le tinem, se intampla ca organismul nostru sa ii lipseasca unele vitamine si minerale. In ceea ce priveste preventia caderii parului si imbunatatirea sanatatii unghiilor, cateva vitamine sunt esentiale.

Vitamine esentiale contra caderii parului

Vitamina A

Vitamina A se gaseste in natura sub doua forme: vitamina A ca atare (retinol) si provitamina A (betacaroten). Sub forma de retinol, vitamina A se gaseste in: ficat, untura de peste, oua, produse lactate nedegresate, iar betacarotenul in vegetale colorate precum tomatele, varza, broccoli, morcov, spanac. Aceasta vitamina este esentiala pentru functia glandelor sebacee.

Ca urmare a carentei de vitamina A, parul devine friabil si degradat, iar in exces cauzeaza ingrasarea ingrasarea excesiva a parului si caderea lui.

Acidul folic

Acidul folic este o vitamina care face parte din complexul de vitamine B, cu rol important in producerea de noi celule, mai ales a globulelor rosii si albe din sange.

Acidul folic este implicat in producerea de celule care intra in alcatuirea firului de par. In lipsa acestuia firul de par creste mai greu, se degradeaza usor.

Alte vitamine din complexul B

Aceste vitamine sunt esentiale pentru buna functionare a intregului organism, fiind implicate si in cresterea firelor de par, in mentinerea structurii sanatoase a acestora, impiedicand caderea si degradarea.

Acidul ascorbic

Vitamina C sau acidul ascorbic are un tablou amplu al indicatiilor. In ceea ce priveste parul, aceasta vitamina asigura structura scalpului si a cresterii firelor de par.

Vitamina E

Vitamina E are functii multiple in organism, intervenind si in cresterea parului si in mentinerea sanatatii structurii acestuia. Astfel previne caderea parului, degradarea sau ruperea lui.

Share.

Leave A Reply